Poikkitaiteellinen klubi valtaa TVO:n

15.09.2011  

Opiskelijavoimin pystyyn pantu tapahtuma yhdistää runoa, performanssia ja rockia.

Lokakuun alussa Turun runokentälle syttyy uusi tähti. TVO:lla käynnistyvä UOMA-klubi on pienen opiskelijaporukan ideoima poikkitaiteellinen tapahtuma, joka yhdistää runoa, performanssia ja rock-musiikkia.

Maksuttomia klubi-iltoja järjestetään muutama syksyllä ja muutama keväällä.

UOMA-klubin järjestäjä Otso Helasvuo (vas.) ja lokakuun klubilla esiintyvä Jonimatti Joutsjärvi kaipasivat kaupungin runoskeneen kokeilevuutta.

”Tapahtuma antaa esiintyjille mahdollisuuden kokeilla ja yleisölle mahdollisuuden kokea jotain uutta”, summaa UOMA-klubia organisoiva kulttuurintuottamisen opiskelija Otso Helasvuo.

Idea UOMA-klubista sai alkunsa viime keväänä, kun järjestäjät alkoivat kaipailla runokentälle lisää kokeilevia tapahtumia. Samaan aikaan TVO:n uusiin tiloihin kaivattiin ohjelmaa, ja niin tila ja tapahtuma löysivät toisensa. Kolmantena yhteistyökumppanina on tällä hetkellä kirjoittajayhdistys Kapustarinta.

Ensimmäisessä UOMA-klubissa esiintyy rock-bändit Grönroos punkt ja N. Pulut sekä runoilijat Jonimatti Joutsjärvi, Helianne Kallio ja Kimmo Leijala.

Toinen UOMA-klubi järjestetään marraskuun puolivälissä yhteistyössä Varsinais-Suomen runoviikon kanssa. Tämä klubi toteutetaan jameina, joissa valmiin ohjelman lisäksi kuka tahansa saa tarttua mikkiin. Keväällä on taas luvassa lisää yllätyksiä ja kesän tullen UOMA-klubi laajenee ulkoilma-tapahtumaksi.

Teksti & kuva: JANICA RANTANEN

UOMA-klubi 5.10. klo. 19 TVO:lla (Itäinen Pitkäkatu 1).

Kommentit