Ajassa
16.09.2010

Aivan kuin mummolassa

PISTÄYDY TÄÄLLÄ!

Tällä palstalla tunnetut turkulaiset kertovat suosikkipaikoistaan.

Turun kahvila- ja ravintolatarjonta pitää sisällään pieniä, yhden hengen pyörittämiä apajia sekä suuria ja prameita kukkaron köyhdyttäjiä.

Turkulainen ruokablogisti Janna Kurth nimeää suosikkipaikakseen kampusalueen kupeessa sijaitsevan Mansikkapaikan, jossa asiakaspaikkoja on reilu kourallinen.

Mansikkapaikassa on Kurthin mukaan erittäin ystävällinen ja osaava henkilökunta, ja siellä voi nauttia arkisin lounaaksi makoisia salaatteja ja keittoja, jättikokoisia piiraspaloja ja jälkiruuaksi siivun kotitekoista juustokakkua. Paikan erikoisuuksiin kuuluu muun muassa kardemummalla höystetty kahvi.

Mansikkapaikan sisustus on lämmin, kodinomainen ja rento. Kylmenevässä syyssäässä lounastella voi vaikka villasukissa. "Paikka on niin kotoisa ja olohuonemainen, että riisuin ensimmäisellä kerralla vahingossa kengät ovella!", Kurth sanoo.

"Siellä pääsee kertaheitolla pois kaupungin melusta. Mansikkapaikassa on täydellinen tunnelma ylipitkiä lounastaukoja varten."

Janna Kurthin ruokablogi: ruokahommia.blogspot.com

VENLA PÖYLIÖ

Cafe Galleria Mansikkapaikka, Piispankatu 11 C.

Avoinna ma-pe 11-18

KOKEILE MYÖS NÄITÄ: Mami, Linnankatu 3. Hieman fiinimpi ruokapaikka rentoon tunnelmointiin. Pääruoka iltaisin 15-25 €, lounas 5,50-19 €. Kalaravintola Kaskenahde, Kaskenkatu 6a. Idyllinen, kalaruokiin erikoistunut perheravintola. Saatavina myös liha- ja kasvisvaihtoehtoja. Pääruoka ja lounas 14-25 €, lounaaseen kuuluu myös alkupalapöytä. KADO Sushi, Turun kauppahalli, Eerikinkatu 16. Tarjolla monipuolisesti erilaisia makuelämyksiä. 2 palaa 3,5-4,5 €, valmiit annokset 7-23 €. Pizzeria Arezzo, Älyttömän suuret pizzat ja kebab-annokset. Saatavana myös ruokaisia salaatteja ja salaisen reseptin majoneesia. pääruoka 6-8 €. Delhi Darbar, Hämeenkatu 8. Turun paras aasialainen ravintola. pääruuat 9,50-21 €, lounas alkaen 7,50 €. Café Art, Läntinen rantakatu 5. Kattava valikoima pikkusyötävää ja kaupungin osaavimmat baristat.

Ensi numerossa huippuaerobiccari Mira Keränen paljastaa

Turun parhaat urheilumaastot.