Ajassa
15.03.2012

Eduhipsterin jäljillä

Tylkkärin tyyliä tarkastelevassa juttusarjassa kysytään, minkälaisissa vaatteissa yliopistolla uurastetaan. Kevään viidennessä osassa toimitus teki Politiikan tutkimuksen päivien kunniaksi iskun Publicumin ja Educariumin kulmille ja katsasti yhteiskuntatieteiden opiskelijoiden vaateparret.

Essi Railo, poliittisen historian opiskelija

Tämä ovat perusvaatteeni, vaikka usein minulla on vähän enemmän värejä päälläni. Pyrin tyylissäni ehkä vähän boheemiuteen. Haluaisin pukeutua yksilöllisesti: niin ettei kaikilla vastaantulijoilla ole samanlaiset vaatteet. En ole housuihminen, vaan käytän useimmiten hameita. Tyylini on muuttunut yliopistoaikana rennommaksi, sillä opinnot aloittaessani pukeuduin paljon konservatiivisemmin.

Mikael Marisa, valtio-opin opiskelija

Takkini on ostettu pari vuotta sitten puolalaiselta H&M:ltä. Tyylini on käytännöllinen ja rento. Pukeudun aika paljon kauluspaitoihin, koska niitä on helppo ostaa. Vihaan vaatteiden ostamista ja teen sitä harvoin, mutta sitten kun menen ostoksille, saatan ostaa kerralla niin paljon, että tili menee tyhjäksi. Töissä pukeudun pukuun ja se on ihan jees. Joskus ennen yliopistoaikoja pukeuduin monipuolisemmin ja mietin vaatteitani enemmän – enää ei tarvitse rakentaa identiteettiä vaatteilla.

Niina Mäkelä, psykologian opiskelija

Minulla on päälläni tavalliset arkivaatteeni. Pukeudun välillä hameeseen, välillä housuihin. Kengät olen tilannut eBaysta ja T-paidan ostin vitosella H&M:n alennusmyynnistä. Minulla ei oikeastaan ole erikseen vaatteita eri käyttötarkoituksiin, vaan menen esimerkiksi bileisiin samoissa vaatteissa kuin yliopistolle. Psykologit voivat pukeutua miten haluavat, joten minun ei tarvitse muuttaa tyyliäni valmistuttuanikaan.