Ajassa
30.09.2010

Hanhien kiusaama luonnonpuisto

PISTÄYDY TÄÄLLÄ!

Tällä palstalla tunnetut turkulaiset kertovat suosikkipaikoistaan.

"PARAS LENKKIMAASTO löytyy Ruissalosta. Upeiden luontopolkujen pehmeä juoksualusta on hyvä jaloille, eikä alueella ole juurikaan asfalttia", kilpa-aerobicin nelinkertainen suomen mestari Mira Keränen sanoo.

Ruissalo omaa rikkaan kulttuuriperintömäisen maiseman peltojen ja vanhojen tammimetsien ympäröimänä.

"Ruissalossa saa olla täysin luonnon rauhassa ympäri vuoden ja alueella on mahdollista tehdä sekä lyhyitä että pitkiä lenkkejä", Keränen jatkaa.

Turun keskustasta on Ruissalon saareen matkaa noin seitsemän kilometriä, ja perille pääsee helposti julkisen liikenteen linja-autoilla. Alueella on useita 1800-luvulla rakennettuja huviloita, joista useat toimivat nykyään vuokrakäytössä.

Viime vuosina Ruissalon ongelmaksi ovat muodostuneet aluetta terrorisoivat valkoposkihanhet, joita yritetään häätää paimen- ja metsästyskoirien avulla.

Teksti: VENLA PÖYLIÖ

Kuva: LAURI HANNUS

Kokeile myös näitä:

Vesitorniin rakennettu seinäkiipeilypaikka. Ei sovi korkeanpaikankammosta kärsiville. Turun Kiipeilypalatsi Oy, Vesilinnantie 1.

Lenkkipolkujen varrella sijaitsevat jalkapallokentät sekä Kupittaan urheiluhalli. Kenttien laidalla on myös ilmaiset lihaskuntolaitteet. Kupittaan puisto.

Rusettiluistelua sunnuntaisin? Monet tekojäät jäädytetään jo loka-marraskuussa. Parkin tekojäärata ja Varvintorin keinojää.

Mielenrauhaa ja kehonhuoltoa. Kerrankin opiskelijaystävälliset hinnat joogatunneille. Tarjolla myös paljon alkeis- ja jatkokursseja. Turun Astangajooga, Eerikinkatu 22.

Rankkoja kiipeily- ja temppuratoja ulkoilmassa. Flow Park, Kauppakeskus Skanssi.