Ajassa
06.11.2013

LEXTuKYTyTe-renkaalle enemmistö edustajistoon

Tulevan edustajiston suurin ryhmä on kauppakorkeakoulun TuKY 11 paikalla.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistovaalien tulos on selvinnyt. Vaalien suurin voittaja on oikeustieteellisen tiedekunnan, kauppakorkeakoulun ja lääketieteellisen tiedekunnan LEXTuKYTyTe-vaalirengas. Sillä on tulevassa edustajistossa enemmistö: 21 paikkaa 41:stä.

Edustajiston suurin ryhmä kauppakorkeakoulun TuKY, joka sai vaaleissa 11 paikkaa. Istuvassa edustajistossa TuKYlla on 9 edustajaa.

Eniten paikkoja menetti Vihreä lista, joka putosi viidestä edustajasta kahteen. Kaikki poliittiset listat Vihreää vasemmistoa lukuunotta hävisivät vaaleissa paikkoja, kun taas sitoutumattomien listojen paikkamäärä kasvoi. Sitoutumattomista vain Humanistilista menetti yhden paikan.

Vaalien ensikertalainen TYRMY ei onnistunut saamaan läpi yhtään edustajaa. Samoin Keskustaopiskelijat jäi vaille paikkoja.

Äänestysprosentti kasvoi hieman viime vaaleista. Nyt ääntään käytti 35,5 prosenttia äänioikeutetuista. Viime vaaleissa 34,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Yhteensä ääniä annettiin nyt 5166 kappaletta.

Yhteensä ehdokkaita edustajistoon oli 355 kolmeltatoista eri listalta. Listat olivat solmineet keskenään neljä vaalirengasta, joista suurin oli LexTuKYTyte-rengas 146 ehdokkaallaan. Ryhmistä 10 osallistui vaalirenkaisiin, 3 ei. Ehdokkaista renkaisiin kuului yhteensä 273. Renkaiden ulkopuolisilla listoilla ehdokkaita oli yhteensä 82.

Edustajisto käyttää TYYssä ylintä päätösvaltaa. Se esimerkiksi hyväksyy vuosittain ylioppilaskunnan talousarvion ja toimintasuunnitelman.

Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa kahden vuoden pituiselle kaudelle. Uuden edustajiston kausi alkaa tammikuussa 2014.

Vaalitulos:

Vaalirengas LEXTuKYTyTe:

Ryhmä Lex 4

TuKY-lista 11

TYY terveeksi 6

Vaalirengas Humanoidi

Hybridiaani 5

Eduxi 3

Humanistilista 1

Vaalirengas Punavihreät

Vihreä lista 2

Vihreä vasemmisto 3

Vaalirengas Sinivihreät

Oikeat 1

Keskustaopiskelijat 0

Demariopiskelijat TOSY 2

Soihdunkantajat 3

TYRMY 0

http://www.tyy.fi/edustajistovaalit/edustajistovaalit/vaalitulos

TYL