Ajassa
11.12.2013

Maailmankaikkeus

Maailmankaikkeuden suunnattoman mittakaavan kohtaaminen saa ihmisen tuntemaan olonsa perinteisesti pieneksi. Miksi ihmeessä? Ota kädestäni ja seuraa.

Vain mitätön osa maailmankaikkeudesta on edes havaittavaa. Tästä osasta vain pikkuriikkinen osuus on tunnettua avaruutta. Tähän miniosuuteen on sattunut Linnunradan galaksi. Linnunradan miljardeista tähdistä yksi on Aurinkomme. Aurinkoa kiertävistä planeetoista yksi on sattunut just eikä melkein sopivalle etäisyydelle, jotta elämää on syntynyt. Epätodennäköinen evoluutio on kehittänyt maapallolle sopivan kasvi- ja eläinravintopyramidin, jonka pohjalta ihminen ponnahti pystyyn.

Ihmisen historiallinen polku on johtanut keskinäisen tappelun, keskinäisen naiskentelun ja kytkykauppojen kautta nyky-yhteiskuntaan, joka on järjestäytynyt valtioiksi. Yhden valtion nimeksi saatiin Suomi.

Suomessa on kaupunki nimeltä Turku, joka on pullollaan huomaavaisia ja lempeitä varsinais-suomalaisia ja varsinaissuomalaisiksi kouliintuvia miehiä. Olut maksaa vähemmän kuin pääkaupunkiseudulla, ja turkulaisnaisten sylit ovat avoimia. Kesäyönä jokirannassa kaikuu Matti ja Teppo kutsuna parempaan, turkulaiseen elämään.

Kaikista ajanhetkistä ja mahdollisista maailmoista elät arjen juhlaasi netin kissakuvien yhdistämässä maailmassa, jossa annetaan ylioppilaslehtien sekoilla yhteisillä rahoilla.

Förillä sydämen kukkopilliin tarttuu turkulainen tuulenvire. Annat loput tähtesi sopivan kokoiseksi muuttuneelle maailmankaikkeudelle.

Viisi tähteä.