Ajassa
19.01.2012

Sopivan asiallisesti

Tylkkärin tyyliä tarkastelevassa juttusarjassa kysytään, minkälaisissa vaatteissa yliopistolla uurastetaan. Kevään ensimmäisessä osassa pukimiaan esittelevät TYYn toimiston sihteerit.

Anna Kahra, TYYn kansainvälisten asioitten sihteeri:

"Aamulla tuli hieman kiire lähtö töihin. Tänään minulla on päälläni villatunika, legginsit, tuubihuivi ja siistit kävelykorkokengät. Työvaatteiden pitää olla mukavat mutta myös sopivan asialliset. Käytän aina korvakoruja ja rannekorua. Kuvailisin tyyliäni yksinkertaisen tyylikkääksi. Aamuisin käytän korkeintaan puoli tuntia laittautumiseen. Käytän paljon tummia värejä syksyllä ja talvella, ja kesällä taas pukeudun värikkäisiin ja valkoisiin vaatteisiin."

Jukka Vornanen, TYYn koulutuspoliittinen sihteeri:

"Tänään minulla on päällä Adidaksen tennarit, mustat sammarit, huppari ja kirpparilta ostettu pikkutakki. Kädessä minulla on wixarica-rannekoru, jonka työkaverini Anna toi minulle Meksikosta. Tyylini on rento mutta asiallinen. Käyn aina silloin tällöin kirppareilla. Työvaatetukseni ei eroa paljon vapaa-ajan vaatetuksestani. Kaikkein rennoimmat vaatteet karsiutuvat kuitenkin pois töihin mennessä. Viime aikoina olen harrastanut paljon harmaata ja mustaa. Aamuisin käytän noin kymmenen minuuttia pukeutumiseen."

Tuulikki Grönholm, TYYn taloussihteeri:

"Ei minulla ole mitään tyyliä. Tänään minulla on päälläni farkut, huppari ja Crocsit. Crocseja käytän aina töissä. Minulla on niin kuuma työhuone, etten voi käyttää talvikenkiä sisällä. Samalla perusteella valitsen työvaatteeni. Niiden täytyy olla niin kevyet, että minulle ei tule kuuma. Se tuo kuitenkin haastetta, sillä töihin tullessa ulkona on näin talvisin todella kylmä. Vihaan pakkasta ja kylmyyttä. En suosi tietoisesti mitään värejä. Joku voisi sanoa, että minulla on paljon punaista vaatekaapissa."

Teksti: LAURA MYLLYMÄKI

Kuvat: LAURI HANNUS