Ajassa
09.10.2009

Tohtori Huuhaa: Piikkimatto

Viime viikkoina Tohtori on suunnannut huomionsa erityisesti henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. On ostettu Anttilan alelaarin hypnoosilevyjä, tilattu lamaannuttavia kukkainhalaattoreita ja ties mitä kaktusta. Maailma on täynnä kaikenkirjavia mielialalitkuja, panostattajia ja nukkumaattoreita. Niistä kuitenkin lisää myöhemmin.

Tällä kertaa linssin alle on kuitenkin päätynyt varsin hyödyllinen vehje, nimittäin Combi-piikkimatto Ruotsista. Kauppiaat ja tänä syksynä jopa naistenlehdet väittävät piikkimaton rentouttavan lihaksia, stimuloivan akupisteitä, poistavan kuona-aineita ja vähentävän stressiä.

Pakkohan se 60 euron matto oli sitten tilata. Ja pakko myöntää, nyt en saa siitä tarpeekseni. Makaan piikkimatolla joka päivä. Se on tehnyt minusta jo nyt onnellisemman ihmisen. Minulla on voimaa aivan uusiin asioihin, olen valppaampi, rennompi, levänneempi, energisempi ja kiimaisempi kuin aikoihin.

Matolla makaaminen aiheuttaa suorastaan orgastisen euforian. Voi tuntea, kuinka mielihyvähormoni kohisee aivoihin ja syöksee vartalon hindumystiseen aistikylläisyyteen. Käsittelyn jälkeen huimaa hiukan, mutta hyvällä tavalla, aivan kuin olisi juuri levitoinut puoli tuntia.

Tämä saattaa olla Tohtorin tutkimusuran aidoin tuote. Ongelma on kuitenkin se, että olen suomalainen, ja täten myös idiootti. Mitään ei voi ottaa kohtuudella. Jos juodaan viinaa, vedetään saman tien aivovauriokänni. Saunassa pitää olla satakymmenen selssiusta ja juoda tervaviinaa vihdan läpi.

Ja piikkimatolla ei pidä käyttää ohjeen mukaista suojaliinaa piikkien ja ihon välissä, vaan ihan paljaalle iholle vaan, ei se muuten missään tunnu. Käsiä kun nostelee ja lataa vielä vähän painoa torson päälle niin kyllä tuntuu. Iho vaan menee mustelmille ja kaikkialle sattuu kolme päivää, mutta kyllä, hyvää tekee ja stressi häipyy.

Teksti & Kuvitus: Jantso Jokelin