Ajassa
18.11.2009

Törsääjä: Muusikolle paita

  • ”Tämä on minun!” huudahti Sampsa ostettuaan uuden paidan.

Salskea nuorimies seisoo Hansan käteisautomaattien edustalla lompakko kädessään. Liekö jo käynyt automaatilla vai vasta menossa. Kysytäänpä.

"Tulin just automaatilta. Ei ollut kaksikymppistä", valittaa Sampsa Vuorela, 18.

Tylkkäri sattui siis paikalle kreivin aikaan. Tarjoan miehelle sinistä seteliä käytettäväksi vapaasti mihin tahansa. Vuorela empii hetken, mutta suostuu lopulta ottamaan ilmaista rahaa vastaan.

"Mennään Dressmannille", hän julistaa.

Vuorela oli aikeissa ostaa paidan, mutta rahaa ei yllättäen löytynytkään. Sopiva paita oli katsottu jo valmiiksi, mutta automaattireissun jälkeen ei kauppaa olisi syntynytkään.

"Vaatteisiin menee kuukaudessa ehkä just se kakskymppiä. Hyvä takki tietysti maksaa. En oikeastaan seuraa muotia, arvostan laatua enemmän", Vuorela puntaroi.

Paita odottaa kauniisti tiskillä. Hintaa on juuri sopivasti törsääjän budjetin verran. Vuorela lyö Tylkkärin setelin tiskiin, ja kaksikymppinen katoaa norjalaisen vaateketjun kassaan.

"Onkin ollut vähän huonossa hapessa tämä paitatilanne", Vuorela nauraa.

Holtittomaksi törsääjäksi ei Vuorelasta ole. Hän arvostaa kestäviä ja pitkäikäisiä ostoksia, kuten elektroniikkaa.

"Seuraavaksi pitäisi törsätä uuteen autoon", Vuorela visioi.

Harrastuksiin kuuluu kitaran soitto. Siihenkin rahaa saa varmasti uppoamaan. Vuorela soittaa mielenkiintoisessa yhtyeessä nimeltä Paltta & The Dreempipes.

"Soitamme rockia, jossa on mukana trumpetti ja haitari."

Teksti: Jantso Jokelin

Kuva: Maria Saleva