Ajassa
08.09.2010

Turun juottoloiden ehdoton timantti

  • Apteekin ikkunasta voi tuopin äärellä tuijotella vaikka ohikulkijoita.

PISTÄYDY TÄÄLLÄ!

Tällä palstalla tunnetut turkulaiset kertovat suosikkipaikoistaan.

41 vuotta Turussa asuneen avaruustähtitieteen professorin Esko Valtaojan mukaan Uusi Apteekki on kaupungin olutravintoloiden aatelia.

"Eihän Turussa muuta juomapaikkaa ole kuin Uusi Apteekki, kysy vaikka Varekselta! Siinä on kaikki, mitä kunnon kantakapakalta vaaditaan: tuttu henkilökunta, vakioasiakkaat, vuosikymmenestä toiseen muuttumattomana pysyvä sisustus, ei televisiota tai jalkapalloporukoita", Valtaoja julistaa.

Suurille opiskelijaporukoille Apteekki voi olla haastava, sillä haalareissa sisääntulo ja laulaminen on perinteikkäässä kuppilassa kielletty. Apteekki on sisustukseltaan tummanpuhuva ja ikkunasta avautuu näkymä vilkkaasti liikennöidylle Kaskenkadulle.

Valtaojan mielestä paikan vahvuuksiksi lukeutuu myös kattava viskivalikoima ja mielekäs seura. Apteekista löytyy hänen mukaansa Turun todellinen kulttuuriväki, joka saapuu paikalle taidenäyttelyiden avajaisista ja muista korkeakulttuurin ilmentymistä.

Kokeile myös näitä: Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18. Vakio-oluina muun muassa Ope, Lehtori ja Maisteri. Teerenpeli, Eerikinkatu 8. Tarjolla oman panimon kuohuvaa sekä pientä purtavaa.Mallaskukko, Yliopistonkatu 37. Perinteinen olutravintola ja lämmin tunnelma. Cup & Pint, Humalistonkatu 17. Trendikäs hengailupaikka, jossa voi nauttia juotavan lisäksi myös toasteja ja salaatteja. Cosmic Comic Café, Kauppiaskatu 4. Sarjakuva- ja seurapelivalikoima vertaansa vailla.

Ensi numerossa ruokabloggari Janna Kurth paljastaa Turun parhaan ravintolan.

Teksti: VENLA PÖYLIÖ

Kuva: LAURI HANNUS