Ajassa
29.03.2012

Turvallisuus ennen kaikkea

  • Yliopiston puutyöverstaan miehet

TYÖVAATTEISSA. Tylkkärin tyyliä tarkastelevassa juttusarjassa kysytään, minkälaisissa vaatteissa yliopistolla uurastetaan. Kevään kuudennessa osassa toimitus teki täsmäiskun

yliopiston puutyöverstaalle.

Lasse Sainio, työesimies

Tyylini on rento enkä oikeastaan koskaan käytä kravattia. Töissä käytän haalareita, suojapukua ja turvakenkiä, jotka suojaavat varpaita. Kiinnitän huomiota turvallisuuteen. Aamuisin käytän noin kolme minuuttia pukeutumiseen ennen lähtöä töihin. Työvaatteet ostan Mertekistä. Vapaa-ajan vaatetukseni poikkeaa paljon työvaatetuksestani. Käytän silloin farkkuja tai verryttelyhousuja. Pukeutuminen riippuu paljon myös tilanteesta. Keväällä pukeutumiseni muuttuu kevyemmäksi, mutta suojapuku pysyy töissä.

Jouni Laiho, puuseppä

Minulla on tällainen tavistyyli. Töissä vaatteeni ovat mukavat ja jalassa on turvakengät. Aamuisin käytän pukeutumiseen aikaa noin pari minuuttia. Tukkaa ei tarvitse kammata. Ostan työvaatteeni myös Mertekistä. Käyn kuitenkin harvoin vaateostoksilla. Vapaa-ajan vaatetukseni poikkeaa aika paljon työvaatetuksestani. En käytä haalareita kotona. Asuni on rento, ja päälläni on usein farkut ja paita. Musta väri näyttää olevan suosikkini. Kevät ei erityisesti vaikuta pukeutumiseeni. Käytän normaaleja vaatteita.

Raimo Heinonen, puuseppä

Tyylini on rauhallinen ja harkitseva. Joskus pohdin liiankin pitkään, mitä laitan päälleni. Työvaatteiden pitää olla toimivat, sopivat ja käytännölliset. Aamuisin käytän 10 minuuttia laittautumiseen. Käyn suihkussa ja pesen hampaat. Tukka täytyy myös kammata. Ostan vaatteeni usein Dressmanista. Vapaa-ajalla työvaatteet vaihtuvat farkkuihin ja t-paitaan, ja tavoittelen rentoa ja kevyttä oloa. Sininen on yksi suosikkiväreistäni. Kevät on vuoden parasta aikaa, kun päälle saa heittää kevyempää vaatetta ja ulkona tarkenee vähemmällä. Suosikkivärit pysyvät kuitenkin samoina.

Teksti: Laura Myllymäki

Kuvat: Lauri Hannus