Ajassa
15.02.2012

”Tyylini on vakio”

Tylkkärin tyyliä tarkastelevassa juttusarjassa kysytään, minkälaisissa vaatteissa yliopistolla uurastetaan. Kevään kolmannessa osassa pukimiaan esittelevät TYYn hallituksen jäsenet.

Juha Laurila

TYYn hallituksen viestintävastaava

Tänään minulla on päällä vaatteet. Käytän toistuvasti kauluspaitaa ja v-aukkoista mustaa neuletta, jotka ovat pukeutumiseni kulmakivet. Tyylini on vakio. Lisäksi minulle on muodostunut fiksaatio punaisiin housuihin. Olen puna-vihersokea, mikä hieman vaikeuttaa värien käyttöä. Pyrin tavoittamaan pukeutumisessani klassisen miestenmuodin. Työvaatetukseni ei poikkea arkivaatetuksestani. Aamuisin käyttän laittautumiseen noin kolme minuuttia, kymmenen, jos täytyy silittää paita. Winston Churchill inspiroi minua.

Salla Mistola

TYYn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava

Minulla on päällä yhden suosikkimerkkini Nanson mekko ja jakku sekä halpiskengät, jotka ovat kuitenkin mieluisat. Minulla on myös TYY-pinssi, koska tänään on edustustehtäviä. Tyylini on klassinen mutta välillä räväyttävä ja huomiota herättävä. Vaatteiden alkuperä on minulle tärkeää. Suosin suomalaista designia ja vintagea. Käytän paljon mustaa ja kirkkaita, selkeitä värejä. Teen myös kulttuurintuottajan töitä, jolloin voin pitää enemmän omannäköisiä vaatteita päälläni kuin edustustehtävissä, joiden ylhäältä päin asetetut tyylivaatimukset ovat melko kaavamaisia. Käytän aamuisin noin 45 minuuttia laittautumiseen, mikä saattaa johtua myös siitä, että olen hidas aamuherääjä. Paola Suhonen inspiroi minua, ja jumaloin hänen suunnittelutyötään.

Heikki Isotalo

TYYn hallituksen varapuheenjohtaja

Tänään minulla on päällä käytettynä ostettu turtleneck-neule, iäkkäät farkut ja yhdysvaltalaiset, toisen maailmansodan aikaiset maihinnousukengät, tosin kopiot. Tyylini on melko traditionalistinen miesten tyyli. Koitan pysyä perinteisissä ratkaisuissa mutta välttää tylsää. Tänään olen hallinnon harmaissa, sillä aamulla oli kokous. Ostan vaatteita nykyään usein käytettyinä ja tilaan ne netistä. Aamuisin käytän noin vartin laittautumiseen. Tasapainoilen vaatteiden edustavuuden, mukavuuden ja materiaalin laadun välillä. Pakko sanoa, että minua inspiroi serkkuni Juha Isotalo, jolla on oma, jopa eksentrinen tyylinsä. Inspiroidun hänestä, mutta en imitoi häntä.

Teksti: LAURA MYLLYMÄKI

Kuvat: LAURI HANNUS