Ajassa
28.10.2010

Underground-desibelien (luvattu) maa

Tällä palstalla tunnetut turkulaiset kertovat suosikkipaikoistaan.

Turku hemmottelee musiikin ystävää tarjoamalla runsaan valikoiman hämyisiä, elävään musiikkiin erikoistuneita kapakkaluolia, svengaavia tiskijukkanurkkia ja hikisiä diskotaivaan hittiparatiiseja.

Kolmetoista vuotta sitten Turkuun muuttaneelle DJ:lle Tomi Tuomiselle keskustan sydämessä Linnankadulla sijaitseva Dynamo on musiikillisesti Turun paras paikka.

Dynamo tarjoaa soundinälkäiselle rikkaan dj-kaartin ja vaihtuvia live-esiintyjiä. Musiikin suhteen ollaan täysiruokaisia, mutta radiohittejä ja mainstream-musaa ei Dynkyn tanssilattialla juuri kuule. "Lähes aina, kun Turussa on aidosti mielenkiintoisia liveändejä, soittavat ne Dynamossa.

Myös suurin osa kaupungin kiinnostavimmista klubi-illoista järjestetään siellä", Tuominen sanoo.

Kuulopuheiden mukaan Dynamo on humanistien näyttäytymispaikka, jossa Reginaa kuuntelevat hipsterit pääsevät katsastamaan heimolaisiaan.

Erään kauppatieteilijäopiskelijan mielestä Dynamoon ei kannata lähteä pinkki bilemekko päällä, jos ei halua istua koko iltaa ypöyksin nurkkapöydässä. Flanellipaita, iso tukka, rennot canvas-kengät ja täysin huolettomuutta viestittävä habitus ovatkin enemmän omiaan Dynamon tanssilattialle.

Teksti: VENLA PÖYLIÖ

Kuva: LAURI HANNUS

Dynamo, Linnankatu 7. avoinna ti-la 21-04,

Kokeile myös näitä:

Jazzklubi Monk. Elävää jazzia ja jazzhenkistä rytmimusiikkia sekä viikonloppuisin vaihtuvien dj:den soittamaa levymusiikkia. Humalistonkatu 3.

Bar Kuka. Muotitietoinen trendimesta. Livemusaa, baarivisoja sekä värikäs dj-kaarti. Linnankatu 17.

Galax Dancing. suomalaisen iskelmätaivaan live-suosikkeja aikuisempaan makuun. Kooma Nightclub. suomipopin ja -rockin ykkösnimet. Molemmat osoitteessa Aurakatu 6.

Graceland. Vanhaa bluesia ja 1950-luvun rock' n' rollia. Uudenmaankatu 12.