Ajassa
28.04.2011

Verkostoitumista vegaanikahvilassa

  • Anja Karppinen päätyi Kirjakahvilaan vapaaehtoistyöntekijäksi, koska arvostaa kahvilan ideaa ja viihtyy siellä käyvien ihmisten parissa.

Anja Karppinen löysi vapaaehtoiseksi Turun kirjakahvilaan viime kesänä ainejärjestön sähköpostilistalle tulleen ilmoituksen kautta. Karppinen opiskelee Turun yliopistossa ja käy opintojen ohella ansiotyössä lähikaupan kassalla.

Vapaaehtoistyö kahvilapäivystäjänä on Karppisen mielestä kaikkea muuta kuin kuormittavaa.

"En lue kahden tunnin mittaista maanantain aamuvuoroani Kirjakahvilassa oikeastaan työksi. Se on pikemmin pehmeä kahvila-aloitus viikolle. Juon teetä, luen lehteä tai tenttikirjaa, järjestelen kahvilaa ja myyn kahvia satunnaisille asiakkaille."

Kirjakahvilassa on halukkaille tarjolla myös hektisempää tahtia. Kesään osuu yksi kahvilan vilkkaimmista viikoista. Keskiaikamarkkinoiden aikaan asiakkaita on eniten ja vapaaehtoisiakin tarvitaan vuoroa kohden triplamäärä.

Vapaaehtoisille tarjolla työvuoroja myös Urbaani kesäloma -festivaalilla.

"Tein viime vuonna ainakin yhden lipunmyyntivuoron Urbaanissa kesälomassa, ehkä tänäkin vuonna. Tämän kesän esiintyjäkiinnitykset ovat toisaalta niin tulisia, että olen ehkä mieluummin maksavana asiakkaana kuin tiskin takana."

Karppinen suosittelee päivystysvuoroa Kirjakahvilassa kaikille.

"Kaikenlaisiin ihmisiin tutustuminen ja verkostoituminen on aina plussaa. Tietysti niille, joita kiinnostaa palkallinen kahvila- ravintolatyö on tästä myös suoraa hyötyä: kirjis kustantaa päivystäjille hygienia- ja anniskelupassit!"

Itse Karppinen tuli kirjakahvilaan enemmän itse kahvilan ja ihmisten perässä kuin CV-merkinnän tai muun suoran hyödyn.

"Arvostan Kirjiksen ideaa voittoa tavoittelemattomana vegaanikahvilana ja vaihtoehtoisen ohjelman tarjoajana. Haluan osaltani olla mukana mahdollistamassa toimintaa. Muutaman tunnin vuoro viikossa ei ole pois mistään ja vaihdossa saa hyvää mieltä ja hyvää teetä."

Teksi: TYL

Kuva: LAURI HANNUS