Ajassa
30.09.2010

WebOodin menetys kismittää kauppiksessa

TURUN YLIOPISTON opiskelijoiksi vuoden vaihteessa siirtyneet kauppakorkeakoulun opiskelijalta ovat huolissaan tietoliikennejärjestelmän vaihtumisen aiheuttamista muutoksista.

Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaitten hallituksen puheenjohtajan Mikko Leinon mukaan erityistä huolta aiheuttaa kauppakorkean opiskelijoiden siirtyminen WebOodi -tietojärjestelmästä Turun yliopiston NettiOpsu -tietojärjestelmään.

"NettiOpsun kurssi-ilmoittautuminen ei ole yhtä monipuolinen kuin WebOodissa", Leino kommentoi. Ongelmana on erityisesti aikasidonnainen kurssi-ilmoittautuminen, joka ei ole samalla tavalla käytössä yliopiston ohjelmassa.

Lisäksi huolta aiheuttaa pelko siitä, että vanhat kauppakorkean opiskelijat menettäisivät vanhat tse.fi -loppuiset sähköpostiosoitteensa utu.fi -osoitteiden myötä.

Yliopiston tietohallintojohtajan Yrjö Saarikon mukaan NettiOpsun kehittämiseen tullaan laittamaan paljon voimavaroja seuraavan vuoden aikana.

"Keskusteluja ongelmista on käyty kauppakorkeakoululaisten kanssa", Saarikko kertoo.

Kauppakorkean opiskelijoiden on tarkoitus siirtyä NettiOpsun käyttäjiksi tulevan lukukauden aikana. Ensi syksynä sisään tulevat uudet opiskelijat liitetään jo pelkästään NettiOpsun käyttäjiksi.

Lisäksi ensi vuonna aloittavien kauppakorkean opiskelijoiden sähköpostit ovat utu.fi -loppuisia.

SAMULI MAXENIUS