Kuukauden menestyjä
26.08.2015

Elavena-poika sen tietää

Kuukauden menestyjä on Elastinen. Voidellun mittarimadon lailla etenevä räppäri on kohonnut idän imaginäärighetosta koko kansan Elavena-pojaksi tavalla, jota ei voi kuin hämmästellä koko hohtava hammasrivi ammollaan.

Elastisen julkikiiltokuva on uusi variaatio suo, kuokka ja Jussi –kantamyytistä, jossa kestetään mitä vain periksi antamatta. Sata vuotta sitten kynnettiin kivinen suopelto, nyt pumpataan salilla pino puhtaanvalkoisia paitoja treenikassissa. Lauma kyllä tunnistaa toimivan kierrätyksen ja hoilaa mukana.

Neitseellisesti suoraan räppikulttuuriin syntynyt Ela on osa sitä epätodennäköistä törmäystä, jossa suurten ikäluokkien ja internest-sukupolven esteettiset fokukset kohtaavat epätodennäköisessä mutta ah-niin-raikkaassa menestysteologisessa 90 asteen hienopesussa.  

Ela ei tunnu hyökkäävältä edes rautaa tai käteistä pumpatessa, sillä se hammashymy. Elastinen on Cheekin vasta vahattu farmarimalli, joka kruisaa reteästi kohti Tuurin kyläkauppaa.

Tuoreen Yhteishyvä-lehden kannessa Elastinen poseeraa ihanan vävymäisesti kuten aina. Vieressä on pieni otsikko, joka kysyy miten jaksaa vuorotyössä.

Elastinenkin sen tietää, kajauttaa isompi punktuura. Elastinen on painanut vuoroduunia pitkään, pessyt itse paitansa ja tuunannut itsensä yhä leveämmäksi.

Katse eteenpäin ja suunpielet ylöspäin!