Henkilö
09.11.2011

Poliitikko ja karaoke-emäntä

  • Karaoke-emäntänä opiskelurahoja tienaavaa Milja Henttosta pyydetään useimmiten laulamaan Sinead O´Connoria. Asialla saattaa olla tekemistä hänen ulkonäkönsä kanssa.

TYYn ehdokas Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen on perusluonteeltaan lappilainen pasifisti.

Milja Henttonen, olet TYYn ehdokas Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Kerro riviopiskelijalle, mitä SYL:n hallitus tekee?

SYL on valtakunnallinen opiskelijoiden edunvalvontajärjestö, johon kaikki ylioppilaskunnat ja sitä kautta ylioppilaskuntien jäsenet kuuluvat. Itse pidän tärkeänä sitä, että valtakunnallisen vaikuttamisen lisäksi SYL tukee ylioppilaskuntia paikallisessa työssä opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Opiskelet pääaineena markkinointia. Millaisena tyyppinä markkinoisit itseäsi?

Olen ihminen, joka innostuu siitä, että huomaa maailmassa olevan virheen. Minua motivoi tässä työssä halu vaikuttaa niihin asioihin, jotka ovat opiskelijoiden asemassa perustavalla tavalla väärin. Teen asioita suurella sydämellä.

Miten luonnehtisit Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan TuKy:n ja TYYn yhdistymisprosessia?

Jos verrataan esimerkiksi Aalto-yliopiston yhdentymisprosessiin, niin kyllä yhdistyminen täällä on sujunut suhteellisen kivuttomasti. On hienoa, että TuKY:läiset ovat halunneet aktiivisesti osallistua ylioppilaskunnan kehittämiseen. Varmasti molemmilla puolilla on omia perinteitä, joiden yhteensovittaminen vie aikansa. Suunta on kuitenkin oikea.

Opiskelit Lapin yliopistossa vuosina 2005–2008. Kumpi on mestampi paikka, Rovaniemi vai Turku?

Olen kotoisin Halikosta. Äitini on kuitenkin alunperin Oulun seudulta, ja minäkin tunnen olevani perusluonteeltani enemmän lappilainen kuin turkulainen. Lapin yliopistossa viettämäni kolme vuotta ovat ehdottomasti olleet elämäni parhaita. Silti sanon Turku, sillä olen juurtunut tänne.

Olet ollut kuluvalla kaudella TYYn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava. Mitä olet saanut aikaan?

Minulle itselleni se näyttäytyy niin, että olen onnistunut tuomaan sosiaalipoliittista työtä vähän lähemmäs alayhdistyksiä. Niissä on tänä vuonna ollut paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä tapahtumia. Ehkä olen myös kumonnut ylioppilaskuntapoliitikkoihin liittyviä pelottavia mielikuvia, sillä olen aika helposti lähestyttävä persoona.

Haluaisitko lähettää jäsenistölle jotain terveisiä täältä ylioppilaskunnan toimistolta?

Me kaikki yhdessä tehdään jäsentensä näköinen TYY.

Olet ollut enemmän tai vähemmän mukana edunvalvontatyössä koko opiskeluaikasi. Tähtäätkö poliitikoksi?

Taidan jo olla poliitikko. Se, lähdenkö koskaan mukaan valtakunnan- tai kunnallispolitiikkaan, jää nähtäväksi. Toistaiseksi minulle riittää opiskelijapolitiikka.

Miksi sinä sitten ryhdyt isona jollet poliitikoksi?

No joo, unelmaduunini on järjestösektorilla, joten kai minusta laajan määritelmän mukaan tulee poliitikko joka tapauksessa.

Suosikkisitaattisi on Facebookin mukaan Mahatma Gandhin "Eye for an eye and the whole world will be blind". Oletko pasifisti?

Kyllä, henkeen ja vereen.

Toimit karaoke-emäntänä Pub Port Arthurissa. Mikä on kapakan suosituin karaokebiisi?

Sinä aikana kun minä olen ollut töissä, suosituin biisi on ehdottomasti ollut Lapin kesä. Se halutaan laulaa vähintään kerran illassa, joskus kolmesti. Henkilökohtaisesti poistaisin sen kyllä listalta.

Entä mikä on oma bravuurisi?

Useimmiten minulta pyydetään Sinead O´Connorin Nothing Compares 2U:ta.

Olet biseksuaali. Kumman kaa olisit mieluummin, Bradin vai Angelinan?

Kimpassa on kivempaa.

Teksti: ANNA-ELINA MATILAINEN ja LAURA MYLLYMÄKI

Kuva: LAURI HANNUS