Henkilö
25.11.2010

Rakkauden lähettiläs

Jooga- ja tantraohjaaja Cristian Hallivuorelle tantra tarjoaa täydellisen tavan rakastaa.

"Jos joku olisi 11 vuotta sitten sanonut, että alan tulevaisuudessa opettaa tantraa, olisin nauranut räkäisesti päälle", kymmenen vuotta sekä joogaa että tantraa harrastanut Natha-joogakoulun opettaja Cristian Hallivuori sanoo.

Oman elämän kokemusten sekä ystävien kehotusten myötä miehen tie vei joogasalille. Tantraa Hallivuori on harrastanut melkein yhtä kauan kuin joogaa. Hänen mielestään näitä kahta ei voi edes erottaa toisistaan.

Tantraperinne jakautuu oikean ja vasemman käden tantraan. Oikean käden tantra, eli noin 95 prosenttia perinteestä, ei käsittele eroottista energiaa ollenkaan. Länsimaalaiselle tantralle on kuitenkin tyypillistä eroottisiin harjoituksiin keskittyvä vasemman käden tantra.

Hallivuorelle tantra on eroottisuuden lisäksi kuitenkin myös hengellisyyttä ja itsensä, rakkauden ja ympäröivän maailman ymmärtämistä.

"Kursseilla tehdään joogaharjoituksia ja annetaan kotitehtäviksi esimerkiksi erityisiä masturbaatiotekniikoita. Alastomuutta kursseilla ei ole, vaan käymme läpi teorioita ja tantrisen perinteen maailmankuvaa", Hallivuori sanoo.

Tantrassa sukupuolella on väliä. Rakastelu on ennen kaikkea naisen ja miehen välinen rakkauden ja luottamuksen osoitus. Tantran kautta miehestä ja naisesta tulee yhdessä yksi.

"Jokaisessa ihmisessä on olemassa sekä maskuliinisuutta että feminiinisyyttä. Kaikki harmonia syntyy näiden kahden perusenergian tasapainosta. Tantra pyrkii puhdistamaan vääristyneitä sukupuolimalleja ja löytämään sen, mitä me olemme aidosti miehinä ja naisina", Hallivuori sanoo.

Onko siitä mitään iloa homoille?

"Tantran filosofian mukaan kahden saman sukupuolen edustajien energiat eivät ole yhdessä tasapainossa. Naisten väliset suhteet ovat harmonisempia kuin miesten väliset. Tämä kuitenkin vaatii, että naiset ovat yhdessä naisina, eivätkä butch ja femme -roolien mukaisesti", hän sanoo.

Rakastelussa miehen tehtävä on tietoisuuden ylläpitäminen ja naisen rentoutuminen ja antautuminen rakastelulle.

"Tämä ei ole kuitenkaan mikään pieni vaatimus - rentoutuminen ja antautuminen toiselle ja omalle feminiinisyydelle ei ole niin helppoa, mutta sitä voi harjoitella", Hallivuori sanoo.

Seksuaalisen energian hallinta tarkoittaa miehen tapauksessa siemensyöksyn välttämistä. Hallivuoren mukaan miehen siemensyöksy jopa estää oikean orgasmin. Tantrinen mies kykenee naisen tavoin saamaan useita, pitkäkestoisia orgasmeja saman rakastelun aikana.

Hänen mielestään jokaisen pitäisi tutustua omaan seksuaalisuuteensa tantran avulla. "Tantra kumoaa perinteisiä malleja ja purkaa ihmisen omia lukkoja. Minulle se on nykyään ainoa luonnollinen tapa rakastella", hän sanoo.

Ulkoisesti tantrinen rakastelu ei välttämättä eroa mitenkään "normaalista." Harjoittelun alussa rakastelun tahti voi olla hitaampaa, koska se vaatii enemmän keskittymistä. Emotionaalinen kohtaaminen on tärkeää. Rakkaus on pääasia.

"Tantra opettaa, että orgasmit ovat portteja korkeammille tietoisuuden tasoille. Rakastelu voi kestää useita tunteja ja päättyy yleensä kun molemmille syntyy kaunis ja rauhallinen tila. Jos päivässä katsoo pari tuntia televisiota, pitäisi olla aikaa rakastellakin", hän sanoo.

"Eihän se ole naisellekaan reilua, että seksi kestää vain muutaman minuutin. Ei nainen kerkeä siinä ajassa mukaan", Hallivuori muistuttaa naurahtaen.

Teksti: VENLA PÖYLIÖ

Kuva: LAURI HANNUS