Henkilö
22.03.2017

Rauman kampus sai uuden opiskelijasihteerin

Teksti:
Atte Uusinoka
Kuvat:
Nella Keski-Oja
  • Turun yliopistolla on kampus myös Raumalla. Siellä lyhentynyt lounasaika herättää opiskelijoiden parissa närää juuri nyt, opiskelijasihteeri Aleksi Tupasela kertoo.

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on saanut uuden opiskelijasihteerin Rauman kampukselle. Clash of Clans -peliin heikkona hetkenä sortuva Aleksi Tupasela on konkari kampuskentällä.

Aleksi Tupasela kuvailee olevansa käsityön aineenopettajaksi opiskeleva asiamies, joka on varustettu huumorilla ja rennolla asenteella. Omin sanoin Turusta, ”Suomen ainoasta ja oikeasta pääkaupungista”, kotoisin oleva Tupasela päätyi Raumalle Tarvasjoen kautta.

”Harrastuksiin on jo useamman vuoden ajan kuulunut opiskelijatoiminta ja sitä myötä päädyin nykyiseen tehtävään. Olen harrastanut myös salibandyä ja nuorempana jääkiekkoa.”

Hän kuvailee Raumaa elinvoimaiseksi ja pirtsakaksi opiskeluympäristöksi. Opiskelijatoiminnan kautta Tupasela on vieraillut monilla Suomen yliopistojen kampuksilla. Rauma erottuu näistä edukseen yhteisöllisyydellään.

”Opettajia ja henkilökuntaa on helppoa lähestyä. Suurimman osan kanssa on helppoa keskustella asioista, joten mahdolliset ongelmat saadaan hoidettua nopeasti pois alta.”

Rauman kampus kehittyy jatkuvasti. Kolme vuotta sitten opiskelutiloja tiivistettiin. Kahdesta opetusrakennuksesta ja yhdestä hallintorakennuksesta luovuttiin ja tilat pienenivät alle puoleen. Vähentyneiden tilojen luulisi haittaavan opiskeluja, mutta Tupaselan mukaan näin ei ole.

”Tilojen uudistus on onnistunut mainiosti. Opetustilojen järjestelyt ovat opiskelijan näkökulmasta todella toimivia.”

 

VAIKKA TILOJEN uudistus on sujunut luontevasti, Tupasela löytää myös kritisoitavaa. Yliopiston entinen opiskelijaruokala Kulinarium suljettiin viime vuoden vaihteessa sisäilmaongelmien vuoksi. Opiskelijat siirtyivät ruokailemaan Rauman Normaalikoulun tiloihin, joissa ruokailevat nyt kaikki ekaluokkalaisista yliopistoopiskelijoihin.

”Ruokaa ei saa ennen kello 12.15. Samalla ruokailuaika tiivistyi aikaisemmasta neljästä tunnista hieman alle kahteen tuntiin. Tilat ovat ihan hyvät, mutta siellä tulee aikamoisia jonotusongelmia. Tästä asiasta saamme eniten negatiivista palautetta.”

Edunvalvonnallisesti Raumalla pyyhkii hyvin, sillä opiskelijaedustajia löytyy aina, kun niitä tarvitaan. Turun yliopiston Rauman yksikkö on erityisasemassa filiaali-asemansa takia. Tästä tilanteesta olisi hyvä päästä eroon.

”Koulutuspoliittisesti täällä asiat ovat hyvin, mutta suuremmissa kysymyksissä filiaali-asema luo turhaa työtä. Edunvalvonnallisesti olisi hyvä tietää yliopiston pysyvän täällä eikä siihen asiaan tarvitsisi kiinnittää niin paljoa huomiota.”

 

TUPASELA KANNUSTAA kaikkia kampuksen opiskelijoita nykäisemään häntä hihasta, jos mieltä askarruttaa mikä tahansa opiskeluun liittyvä asia.

”Lupaan välittää opiskelijoiden viestiä eteenpäin.”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Esitimme tuoreelle opiskelijasihteerille Aleksi Tupaselalle kahdeksan tiukkaakin tiukempaa kysymystä:

1. Haaveammattisi pienenä?

”Pienenä haaveilin tutkijan urasta. Yläkoulussa haaveammattini vaihtui opettajaan.”

2. Suosikki opiskelijalounas?

”Keskiviikon pihvit ananaksen ja chilimajoneesin kera on kyllä ehdoton lemppari!”

3. Paheesi?

”Kännykkäpelit kuten Clash of Clans ja Hearthstone.”

4. Paras paikka Raumalla?

"Kotisohva, paikka jossa on liian helppo kuluttaa aikaa."

5. Miten rentoudut?

"Hyvät kahvipöytäkeskustelut tai vaihtoehtoisesti Netflix."

6. Mitä ilman et pärjäisi?

"Puhelin, sosiaaliset suhteet nojaavat nykyisin liikaa someen."

7. Lempi euroviisu?

"Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai. Typeryydessään hauska kappale."

8. Terveiset Tylkkärin lukijoille?

"Nauttikaa keväästä, tentteihin lukeminen on kivempaa ulkona!"

 

Lue lisää:

Rauma kaipaa kipeästi opiskelija-asuntoja

Opiskelija-asuntojen puute on Rauman jokasyksyinen ongelma. Kämppäratkaisun lisäksi opiskelijajärjestöt vaativat tulevilta kuntapäättäjiltä nykyistä kattavampaa kaukoliikennetta ja päivähoitomahdollisuuksia. (3/2017)

Outsourcing education

In an attempt to maintain their competitiveness, many countries have seen the rise of a new export product: education. The University of Turku saw its first set of fulltime undergraduate students enroll in the BA program in education at Rauma. (3/2017)

Järjestö: Eräilyä ja legendaarisia pilkkikilpailuja

Haluatko kalaan? Kiinnostaako suomalaiseen luontoon tutustuminen mukavassa porukassa? Rauman seminaarin kalastusurheilijoissa (Rausku ry) se onnistuu. (2/2017)

Rauman henki

"Turun yliopistolla on yksikkö, joka on vanhempi kuin yliopisto itse. Ganalin, opetuspuutarhan ja 3D-tulostinten väliin mahtuu pienoismaailma, jossa juodaan oudosti nimettyjä drinkkejä." (3/2016)