Ilmiöt
08.09.2010

Elokuvia kaupungista

Yliopistolla järjestetään syyskuun alussa kaupunkiaiheinen elokuvatapahtuma Kinokult. Ilmaistapahtuman pitopaikkana toimii vastikään kampusalueeksi muutettu Sirkkalan entinen kasarmisalue, jossa elokuvat heijastetaan kaitafilmiltä kampuksen seinään.

"Tapahtuman on tarkoitus tarjota ohjelmaa, josta myös yliopiston ulkopuoliset voivat kiinnostua", sanoo tapahtuman toteutuksesta vastaavan työryhmän puheenjohtaja Salla Mistola.

Tapahtuman kaupunkiteema syntyi Mistolan mukaan varsin nopeasti sopivien ja kiinnostavien elokuvien myötä. Tapahtumassa on tarkoitus esittää kahden illan aikana seitsemän elokuvaa aina propagandafilmeistä lastenelokuviin. Elokuvia on alustamassa historian oppiaineiden henkilökuntaa, esimerkiksi professori Hannu Salmi ja dosentti Kari Kallioniemi.

"Elokuvien esitys alkaa kumpanakin iltana vasta yhdeksältä, jotta ulkona olisi tarpeeksi pimeää elokuvia varten", Mistola perustelee.

Tapahtuman takana on historian opiskelijoiden kymmenhenkinen työryhmä, joka on saanut apua mm. Varsinais-Suomen elokuvakeskukselta ja Turku 2011-hankkeelta.

"Tapahtuma on osa kulttuuripääkaupunkihankkeen Tule mukaan -kampanjaa, jonka tarkoitus on saada myös pienemmät toimijat mukaan kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumiin."

Tapahtumalla on viralliset jatkot kumpanakin päivänä, perjantaina Cosmic Comic Cafessa ja lauantaina Kukassa.

Teksti: SAMULI MAXENIUS

Kinokult – elokuvatapahtuma

kaupungista, kaupungilla, kaupunkilaisille

Sirkkalan kampusalue 10. –11.9. klo 21.00

Ilmainen sisäänpääsy.