Ilmiöt
12.04.2013

Muki maistuu mankelisteille

  • Tasapaino säilyi vielä iltapäivällä. Kohta Vallengrach (vas.) Muni, Velo_love ja Sampsa vetävät lisää keitintä kumoon.

"Mä sanon yleensä muijalle, että lähden ajamaan. Sit mä ajan jonnekin ja ryyppään vitusti."

"Mä harrastan pyöräilyä sen takia, että saa juoda kaljaa", aloittaa nimimerkki Velo_love.

Aurajoen aurinkoisella laiturilla vauhdista ja maltaasta humaltuvat pyöräilijät nauttivat perjantain kunniaksi peltijugurttia. Pyöräskenen virallinen valuutta, markkalager eli Pirkka-olut, soljahtelee kurkusta. Koiranpaskan ja kevätravan peittämät fiksit makaavat kasassa vieressä. Turun skene on vaihtanut kesäkumit alle ja lähtenyt lämmittelemään lähestyvää pyörätapahtumaa, Räkälärundi vol. 4:ää, varten.'

Kun fiksikuskit ottavat, silloin sattuu ja tapahtuu. Kovikset skiddaavat (lukkojarruttavat) takarenkaat sauhuten ja painelevat pää täynnä täysiä. Tarinoiden mukaan Martin tunnelissa on muussattu menemään seitsemääkymppiä, kun ensin on juotu pullo viinaa pohjiksi. Ei ihme, että pyöräilijät haluavat antaa haastatteluja Yksivaihde.netin nimimerkkiensä suojissa.

"Kerran olin pyöräilemässä kahden ruotsalaisen mimmin kanssa. Toinen oli 189 senttiä pitkä ja toinen 191. Peilailimme itseämme sossun ikkunassa ja päätin vähän esitellä niille taitojani. Keulin monien liikennevalojen välin, kunnes lopulta keulin ympäri niin, että satula hajosi", aloittaa Munis lesoamisen.

"Yksillä synttäreillä laitettiin roomalainen kynttilä kiinni juhlakalun perseeseen ja se ajoi veloa (velodromia) ympäri ampuen punaisia ja vihreitä palloja", muistelee puolestaan Velo_love.

"Kerran yks tyyppi sai kallonmurtuman. Lähdettiin ottamaan ryhmästä pientä irtiottoa nousuhumalassa. Se skiddas täysillä päin sellasta liikennemerkin telinettä tietyömaan vieressä. Vähän aikaa ihmeteltiin, kun se sätki maassa eikä vastannut mitään. Sitten soitettiin ambulanssi. Tai oikeestaan se oli vaan joku kasvoluu, joka murtui", muistelee Munis epäonnisia seikkaluja.

Kun rymyremmiltä lopuksi kysytään, meinaavatko he ajaa tänään, vastaus on laimea:

"Tuskin."

Teksti: SAMPO ROUHIAINEN

Kuva: KRISTIAN TERVO