Ajassa
23.04.2019

Posankka sai kolme design-vauvaa – Ex-turkulainen Kasper Strömman antoi niille nimet

Teksti & Kuvat:
Teemu Perhiö
  • Viking Linen terminaalissa sijaitsee miniversio taiteilija Alvar Gullichsenin luomasta Posankasta.

Vappu-ekstra: Turkuun ilmestyi kolme pientä Posankkaa. Alan asiantuntija, ex-turkulainen Kasper Strömman kommentoi perheenlisäystä suorilta käsin sähköpostitse.

”Turkuhan on tunnettu monista asioista, kuten autiosta juna-asemastaan, Ruisrockin VIP-alueesta sekä uusimpana saveen dreijatusta parkkiluolastaan”, Strömman listaa.

”Posankka tulee oikein hyvänä nelosena.”

Kaupunki on hankkinut ”design-vauvat” pyöreiden vuosien kunniaksi, sillä lujitemuovista valmistettu Posankka lipui Turkuun alun perin vappuna 1999.

Strömman tietää, että Cracked-sivustolla patsas on listattu maailman 11 häritsevimmän turistinähtävyyden joukkoon perustelulla ”a giant statue made entirely out of ass”.

”Sikäli Turun brändin vahvistaminen posankan avulla on siis oikein perusteltua. Tätä tukee se että 1) samoihin aikoihin Posankan kanssa Aurajokeen ilmestyi iso pyrstö ja 2) kaupungin slogan on ”Kiss my Turku”.”

Perimmäisenä tavoitteena lieneekin nostaa kumiankan ja marsipaanipossun risteymä Turun tunnetuimpien asioiden top-kolmoseen. Siitä aiotaan tehdä ”kaupunkieläin”.

Kolme pientä posankkaa on kuitenkin helppo sekoittaa toisiinsa. Strömman tarjoaa ratkaisun.

”Ehdotukseni nimiksi ovat Posmatti, Posteppo ja Postommiläntinen.”

Sosiaalisen median influensseri nojaa näppäimistöä kohti ja painaa enteriä kappaleen vaihtamiseksi.

”Entisenä turkulaisena voin myös kertoa, että perimätiedon mukaan Turun linnasta vie tunneli suoraan Posankan alle, mutta se taitaa olla pelkkä myytti, koska kaikkihan ymmärtävät, ettei siihen savimaahan kannata rakentaa mitään.”

Miniposankat voi tavata laiva- ja lentoliikenteen terminaaleissa.

Lue lisää:

Tiesitkö tätä? Opiskelijavappu syntyi poliisin ja ylioppilaiden kahnauksesta – professori avaa 200 vuotta täyttävän juhlan salat

Poliittisen historian professori emeritus Timo Soikkanen törmäsi suomalaisen opiskelijavapun yllättävään syntyhistoriaan tutkiessaan Turun poliisin alkuaikoja. (4/2017)