Ilmiöt
12.03.2015

Seksi, Google, seksi

Teksti:
Jouko Luhtala
Kuvat:
Konsta Hormia

Seksi on toisinaan kivaa. Usein petihekuma myös herättää kysymyksiä. Niitä tivataan Googlelta.

Kliseitä. Yksi, seksi myy. Kaksi, seksiä on nykyään kaikkialla. Kolme, seksi on arkipäiväistynyt.

Kaikki totta. Silti seksistä on tolkuttoman vaikea puhua, varsinkaan vakavasti. Kun joku kertoo sutinastooria, siirtyy vastuu kuulijalle. Tutkimus toisensa jälkeen on todennut, että ihmiset valehtelevat liki järjestelmällisesti seksielämänsä sisällöstä tai sisällöttömyydestä.

Kun pelottaa, että kroppa tai mieli ei selviä panopuuhista, käännytään yhä tiuhemmin ymmärtävästi ja nopeasti vastauksia tarjoavan Googlen puoleen. Ystävät, partnerit ja terapeutit, tehkää tilaa.

Googlen tuottaman numerotiedon analysointiin erikoistunut Seth Stephens-Davidowitz on kerännyt dataa siitä, mitä ihmiset hakkaavat hakukenttään seksuaalisuuteen, seksiin ja vartaloonsa liittyen. Tiedot perustuvat englanninkielisiin hakutuloksiin ympäri maailman.

Vastaukset eivät yllätä. Ihmiset ovat narsisteja.

”Murehdimme niin paljon omaa vartaloamme, että meille jää hyvin vähän aikaa arvioida muita”, kirjoitti Stephens-Davidowitz esitellessään tutkimustuloksiaan.

 

Sen pituus ja sen haju

Miehet ajattelevat munillaan. Tai ainakin ajattelevat penistään. Hakutulosten perusteella muilla ruumiinosilla ei sitten niin olekaan väliä. Googlessa sanapari ”minun penikseni” näppäillään hakukenttään useammin kuin mikään muu ”minä + miesvartalon ruumiinosa” -sanapariyhdistelmä.

Miehet konsultoivat nettibestistään kolme kertaa useammin iän vaikutuksesta peniksensä mittaan kuin älykkyysosamääräänsä.

Jotain maailman digitalisaatiosta kertoo se, että yksi yleisimpiä meisseli-kysymyksiä on ”kuinka iso penikseni on”. Asiahan kun ei tunnetusti muuten selviä.

Kun tämä yksityiskohta on saatu selvitettyä, on aika siirtyä ongelmanratkaisuun. ”Kuinka suurennan penikseni” on eri muodoissaan miesten prioriteettilistan kärkipäässä.

Jos mies kerää rohkeutta ja kysyy mielipidettä partneriltaan peitsensä tanasta, on vastaus tietysti ”juuri hyvän kokoinen”. Tämä vaikuttaisi Google-datan mukaan olevan yllättävän lähellä totuutta.

Miehet kyselevät Googlen näkemyksiä peniksestään 170 kertaa tiheämpään kuin naiset hakevat tietoa petikaverinsa pelivälineestä.

Kun penis naisia googletuttaa, on kyse kyllä yleensä koosta. Mutta neljä kertaa kymmenestä poikaystävän tai aviomiehen penis on turhan tukeva. Suuremmasta tangosta haaveilevia miehiä on sata kertaa enemmän kuin pienemmästä veijarista unelmoivia.

Naisia koko mietityttää rintojen ja pepun suhteen. Ryntäiden muokkaamisesta kiinnostuneista 94 prosenttia kaipaa suurempaa pinta-alaa. Miehet yrittävät yhtä usein hakea Googlelta vinkkejä siihen, miten suostutella vaimo rintalekurin pakeille kuin kysellä, että miksi ihmeessä se nyt lisävarustusta haluaa.

Miesten yleisin tyttöystävän rintoihin liittyvä haku on ”minä rakastan tyttöystäväni rintoja”. Toivottavasti Google ei ole ainoa parisuhteen pyörä, joka tietää tämän faktan.

Vagina on Googlen mukaan naisille jotakuinkin yhtä tärkeä kuin penis miehille. Tosin toisin kuin miehiä, naisia kiinnostaa ensisijaisesti alapäänsä terveys.

Jos unohdetaan kotihoidot, niin leidejä puhuttaa lähinnä riemurasiansa tuoksu, joskin myös kiinteys, maku ja karvapeite mietityttävät. Kala, etikka ja sipuli ovat tyypillisimmät hajuhuolet.

Pillu ei miehiä juuri kiinnosta. Googlettelu on samalla tasolla kuin naisten penis-uteliaisuus. Miehiä huolettaa lähinnä vaginan tuoksu ja usein haetaankin kikkoja siihen, miten asiasta voisi nätisti kertoa.

 

”Sori, mä tulin jo” … ”no oli jo aikakin”

”Ei ole häpeä olla nopea” fraasiin ei moni ukko usko. Kun miehet keskustelevat Googlen kanssa seksistä, puhutaan joko peniksen koosta tai kestokyvystä.

Miesten orgasmi huolestuttaa naisiakin. Puolet googlettajista ihmettelee, että mikä helvetti sillä poikaystävällä kestää. ”Miten saada rakkauspisarat ilmoille” eri variantteineen on naisten keskuudessa kolmanneksen suositumpi utelunaihe kuin ”miksi se jo tuli”.

Kun seksielämä on toivottavasti alkukankeuden jälkeen saatu luistamaan, kestää iloa yleensä vain rajallisesti. Arjen perusjutut kuten tietokoneella istuminen, kaverien tapaaminen, aikaisin nukahtaminen ja koiran ulkoiluttaminen alkavat taas kiinnostaa.

Kun seksin määrä vähenee, sen kaipuu kasvaa. Siitä Google-haku, mistä puute.

Seksi ei ole maailman eikä edes parisuhteen tärkein asia. Näin sitä ainakin romanttisimmillaan haluisi uskoa. Google on eri mieltä. Seksitöntä parisuhdetta ja avioliittoa näppäillään hakukenttään liki neljä kertaa tiheämpään kuin onnetonta avioliittoa ynnä parisuhdetta.

Myytti seksin vähentymisestä sormusten vaihdon jälkeen pitää Googlen mukaan kutinsa: seksittömyyshauissa ”avioliitto” on kuusi kertaa yleisemmin käytetty termi kuin ”parisuhde”.

Kuka sitten pihtaa? Googlen mukaan sormuksettomassa parisuhteessa mies antaa ymmärtää, mutta ei ymmärrä antaa. Seksihaluttomasta partneristaan huolestuneita naisia on tuplaten miehiin nähden. Avioliitossa luvut ovat liki tasan.

Pitäisikö tästä ongelmasta sitten keskustella? No eipä oikeastaan – tai ainakaan tuppisuusyndroomaa ei pidetä kummoisenakaan pulmana.

Kun Googlen laveaan olkapäähän nojaten etsitään vertaistukea parisuhteen suruihin, on kaksikymmentä kertaa todennäköisempää, että marmatetaan panon kuin puheen puutteesta.

Ehkä joillain hakusanoilla löytyisi siihenkin ongelmaan ratkaisu.