Kampus
22.03.2017

Järjestö: Eräilyä ja legendaarisia pilkkikilpailuja

Teksti:
Atte Uusinoka
  • Rauskussa pääsee tutustumaan Rauman vesistöihin rennossa opiskelijaporukassa.

Haluatko kalaan? Kiinnostaako suomalaiseen luontoon tutustuminen mukavassa porukassa? Rauman seminaarin kalastusurheilijoissa (Rausku ry) se onnistuu.

”Järjestämme juuri sellaista toimintaa, mitä milloinkin haluamme. Useimmin olemme Rauman vesistöillä kalassa. Tämän lisäksi järjestämme mökkireissuja ja käymme kävelemässä luontopoluilla”, toteaa Rausku Ry:n väistyvä puheenjohtaja Henni Katajisto.

Katajiston mukaan pieni ja vapaamuotoinen järjestö on tekijöidensä näköinen. Pääosin järjestön toiminnassa on partio- tai kalastustaustaisia opiskelijoita. Kaikki otetaan kuitenkin ilolla vastaan.

”Osallistumiselle ei ole rajoitteita. Tarpeen vaatiessa opastamme kädestä pitäen, miten esimerkiksi uistin kiinnitetään vapaan.”

Legendaarisiksi muodostuneet Rausku ry:n onki- ja pilkkikilpailut on järjestetty vuosittain jo tovin ajan.

”Kilpailut ovat hyvän mielen tapahtumia. Meille on tärkeintä päästä virkistäytymään luonnon keskelle hyvässä porukassa.”

KATAJISTON paras Rausku-muisto on järjestön rahoittamiseksi järjestetty stand up -ilta vuonna 2015. Tapahtumaa ennen pohdittiin, innostuuko kukaan erilaisesta opiskelijatapahtumasta. Lopputulos oli menestyksekäs.

”Liput myytiin loppuun hetkessä ja samoin kävi lisälipuille. Osallistujia oli noin 100. Saimme hyvää palautetta opiskelijatapahtuman järjestämisestä, jossa pääsi nauramaa ja rentoutumaan muutenkin kuin ryyppäämällä”, Katajisto naurahtaa.

Rausku Ry

  • Rauman seminaarin kalastusurheilijat eli Rausku ry. 
  • Virskistäytymiseen keskittynyt vapaa-ajan järjestö. Tenttikirjoista irrottautumista kalastukseen, luontoon ja eräilyyn liittyvien aktiviteettien parissa.
  • Toimintaa vuodesta 2004 lähtien. 

 

Lue lisää:

Järjestö: Uutuuskonsoleista kasariklassikoihin

Kampuskappelin pöydät täyttyvät telkkareista, peleistä ja ohjaimista. Konsoleja löytyy kasariklassikoista viime kuussa julkaistuun Nintendo Switchiin. Academic Nintendo Clubin (ANC) peli-ilta on alkamassa. (3/2017)