Kampus
06.06.2017

Järjestö: Swing-tanssia tutuksi hymyssä suin

Teksti:
Atte Uusinoka
Kuvat:
Nella Keski-Oja
  • Turku Swing Societyn kursseilla tanssitaan muun muassa lindy hoppia, west coast swingiä ja argentiinalaista tangoa.

Vanhojen mustavalkoelokuvien huikeat paritanssikohtaukset jättävät katsojan äimistyneeksi. Voi tuntua siltä, että swing-tanssit ovat mennyttä maailmaa, mutta Turku Swing Societyn (TSS) tanssikursseilla on rutkasti kävijöitä.

”Meillä on tällä hetkellä noin 150 jäsentä ja heistä noin 50 ovat opiskelijoita”, toteaa järjestön entinen puheenjohtaja ja lindy hopin lajivastaava Marjo Mustonen.

TSS haluaa omien sanojensa mukaan olla ”enemmän kuin tanssiseura” ja tehdä argentiinalaista tangoa ja swing-tansseja tunnetuksi.

”Meillä on viikkokursseja ja viikonlopun workshopeja eri lajeista. Viikkokurssit ovat pääasiallisesti lindy hoppia, west coast swingiä tai argentiinalaista tangoa”, Mustonen kertoo.

TSS järjestää kurssien lisäksi tanssitapahtumia, joissa on paljon ihmisiä niin yleisössä kuin parketilla. West coast swingin lajivastaava Heli Mustalahti kertoo, että tapahtumissa tunnelma on aina katossa.

”Ihmisten suunpielet kääntyvät siellä pakostakin hymyyn. Se tunne on palkinto, jonka tästä itse saa.”

Mustosen paras TSS-muisto on Raatihuoneen juhlasalista, johon perustettiin Taiteiden yön ajaksi ”salakapakka”.

”Kapakkaan kutsuttiin monia turkulaisia tanssiseuroja esittämään valmisteltuja koreografioita. Se oli todella hieno ilta ja aivan mieletön kokemus.”
 

TSS KANNUSTAA kaikkia tanssista kiinnostuneita kokeilemaan swing-tansseja, vaikka askeleet eivät vielä olisi sitä lentävintä sorttia.

”Kannattaa tulla avoimin mielin, eikä kannata ottaa hirveästi paineita. Tämä on hauskanpitoa”, Mustalahti kiteyttää.  

Vaikka swing-tanssit näyttävät hankalilta, lähtevät alkeiskurssit liikkeelle peruskuvioista.

”Alkeiskurssilla harjoitellaan rytmiä ja askellusta, vientiä ja seuraamista ja ylipäänsä musiikin kuuntelua. Näistä asioista sitten edetään vaikeampiin juttuihin”, Mustalahti kertoo.  

”Aivan aluksi riittää, että osaat kävellä”, Mustonen nauraa.

Palstalla esittelemme TYYn järjestöjä.

 

Lue lisää:

Järjestö: Uutuuskonsoleista kasariklassikoihin

Kampuskappelin pöydät täyttyvät telkkareista, peleistä ja ohjaimista. Konsoleja löytyy kasariklassikoista viime kuussa julkaistuun Nintendo Switchiin. Academic Nintendo Clubin (ANC) peli-ilta on alkamassa. (3/2017)

Järjestö: Eräilyä ja legendaarisia pilkkikilpailuja

Haluatko kalaan? Kiinnostaako suomalaiseen luontoon tutustuminen mukavassa porukassa? Rauman seminaarin kalastusurheilijoissa (Rausku ry) se onnistuu. (2/2017)