Kampus
22.03.2017

Järjestö: Uutuuskonsoleista kasariklassikoihin

Teksti:
Atte Uusinoka
Kuvat:
Nella Keski-Oja
  • "Videopelit tuntuvat vetävän aika helposti porukkaa mukaan", ANC:n sihteeri Eero Pihkala kertoo. Myös lautapelit ovat kovassa huudossa.

Kampuskappelin pöydät täyttyvät telkkareista, peleistä ja ohjaimista. Konsoleja löytyy kasariklassikoista viime kuussa julkaistuun Nintendo Switchiin. Academic Nintendo Clubin (ANC) peli-ilta on alkamassa. 

Kerran kuussa järjestettävissä peli-illoissa keskitytään siihen tärkeimpään: pelaamiseen. Vuoroin taotaan niin video- kuin lautapelejä.

”Järjestämme kilpailullisempiakin turnauksia, mutta pääpaino on hauskanpidolla”, järjestön sihteeri Eero Pihkala kertoo.

Järjestön puheenjohtajan Miikka Mannerlehdon mukaan ANC:n tapahtumissa vallitsee 'hirmuhyvä yhteishenki'.

”Tapahtumiimme ovat kaikki tervetulleita iästä ja sukupuolesta riippumatta. Osallistuakseen ei tarvitse omata minkäänlaista videopelitaustaa”, Mannerlehto toteaa.

Vaikka ANC:ssä pelataan pääosin rennosti, nousee kauden kohokohdaksi järjestön jokavuotiset Akateemisen Nintendon pelaamisen SM-kisat.

”Se on leikkimielinen, puolivakava videopeliturnaus, jossa kilpaillaan kovimman Nintendon pelaajan tittelistä”, Mannerlehto avaa.

Kilpailuihin ei voi valmistautua. Samoja pelejä ei käytetä peräkkäisinä vuosina ja turnauspelit julkistetaan vasta paikan päällä.

”Hienoin idea kilpailupeleihin oli NES-peli Battletoadsille. Normaalisti siinä on tarkoitus pelata kentät läpi toisen pelaajan kanssa. Kisoissa meillä oli sääntönä, että yhteistyön sijaan sinun piti tappaa toinen”, Mannerlehto nauraa.

KAKSIKKO on ollut mukana ANC:n toiminnassa jo viiden vuoden ajan. Parhainta muistoa kysyttäessä kaverukset etsivät vastausta tovin.

”Kyllä se varmaan on vuonna 2014 järjestetty Lemmenlautta-risteily, jossa teemana oli videopelit. ANC pyydettiin mukaan pitämään rasteja. Se oli kerrassaan ihana kokemus ja toivon, että pääsisimme joskus toistekin mukaan”, Pihkala kertaa.

Academic Nintendo Club Ry

  • Järjestön tavoitteena on edistää videopelikulttuuria ja ihmisten yhteenkuuluvuutta. Jäsenrekisterissä on noin 120 henkilöä.
  • Perustettu vuonna 2007. 

Palstalla esittelemme TYYn järjestöjä. 

 

Lue lisää:

Järjestö: Eräilyä ja legendaarisia pilkkikilpailuja

Haluatko kalaan? Kiinnostaako suomalaiseen luontoon tutustuminen mukavassa porukassa? Rauman seminaarin kalastusurheilijoissa (Rausku ry) se onnistuu. (2/2017)