Kampus
20.03.2017

Kampuksen profiilikuvat – millaisia tarinoita ne kertovat?

Teksti:
Atte Uusinoka
Kuvat:
Nella Keski-Oja & haastateltavat

Instagram, Facebook ja Twitter. Pyysimme opiskelijoita kertomaan, millainen tarina sosiaalisen median profiilikuvan takana on. 

Käytänkö kuvaa viimeisimmältä lomareissulta tai CV:n kuvaa? Mitä haluan profiilikuvani kertovan minusta? Tylkkärin toimitus kiersi kampuksella keräämässä opiskelijoiden kertomuksia.

 

"Olin menossa illalla kavereideni kanssa ulos. Kun olin laittautunut valmiiksi, ajattelin, että nyt olisi sopiva hetki ottaa uusi kuva CV:hen. Samalla kuvauskerralla tuli päivitettyä niin CV:n kuin Facebookin profiilikuva."

Annastiina Karvanen, markkinointi

 

"Profiilikuvani on otettu Helsingin Esplanadilla. Olin osallistunut seminaariin, jossa käsiteltiin isoisoisoisääni Väinö Tannerta (1900-luvun alun tunnetuimpia poliitikkoja Suomessa)."

Henri Vartiainen, yritysjuridiikka

 

"Kuva on otettu Vesa-Matti Loirin joulukonsertin jälkeen Hämeenlinnan Verkatehtaan aulassa. Konsertti oli hyvin voimakas kokemus, jonka jokaisen tulisi kokea. Tunnelataus ei kuitenkaan välity kuvasta, jossa ilmeeni on vakava."

Matti Iittiläinen, kasvatustiede

 

"Olin viime syksynä vaihdossa Yhdysvalloissa. Kuva otettiin, kun olin muiden vaihtareiden kanssa road tripillä Las Vegasista San Franciscoon. Kuvasta tulee mieleen ikimuistoisia asioita kuten lämpö, jota kaipailen tänne Suomen talveen."

Nanne Backström, englannin kieli

 

"Profiilikuvani on otettu juuri, kun kaverini oli laittanut minun hiukseni kuntoon. Hän on parturikampaajaopiskelija. Olin hänen ensimmäinen hiusmallinsa, jolle hän teki hiusten värjäyksen." 

Wilhelmiina Maarni, sosiaalityö

 

"I was on a bot trip with my girlfriend who took the picture. We were enjoying the scenery and sunshine in Guillin, which is a big city in the southeast of China. Guillin is famous for its tourist attractions." 

Yiming Xu, communication engineering