Turusta Helsinkiin ja takaisin 30 min välein. OnniBus.
Kampus
24.03.2017

Macciavellin hilpeät ruokalistat

Teksti:
Miikka Rusi
Kuvat:
Ekapanova / 123RF Stock Photo
  • Unican ravintola keventää ruokalistojaan viljelemällä niihin huumoria ja satunnaisia hymiöitä. =)

Opiskelijaravintola Macciavellissa tehdään ruokalistoista taidetta.

Ruoalla ei saisi leikkiä. Koskeeko sääntö myös ruokien nimiä?

Viime vuosina moni opiskelijaruokailija on kiinnittänyt huomiota Unican ravintoloiden tapaan keventää ruokalistojaan viljelemällä niihin huumoria ja satunnaisia hymiöitä. =)

Värikkäillä menuilla on kunnostautunut erityisesti Macciavelli, jonka hiuksianostattavat Halloween-ruokalistat ovat nousseet jonkinlaiseen kulttimaineeseen. Viime Halloweeninä lounasravintolan listalla oli ”lepakon kinttua itämaisviisiin”, ”kylmäksi sauhustuneen vaelluskalan viimeinen kosto” sekä ”pyöreänpöydän ritarien verellä valeltu lettu”.

Annoksista vaikuttuneena Turun ylioppilaslehti etsi käsiinsä kokin innovatiivisten menujen takana.

Kiitos hauskoista ruokalistoista Macciavellin keittiöpäällikkö Mika Heinonen! Ne tuovat pikanttia sävyä opiskelijaruokailuun.

”Kiva, kun joku on huomannut tämän pikkupanostukseni näinkin arkiseen asiaan.”

Kuinka annoksien persoonallisiin nimiin on suhtauduttu?

”Tähän asti kukaan ei ole suhtautunut puolesta eikä vastaan yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Olette ensimmäiset!”

Entä mistä idea niihin lähti?

”Mitään varsinaista ideaa näissä ruokalistanimien ”vääntämisissä” ei ole ollut. Tottelen vain sisäistä ääntäni, joka on toisinaan kova ja vaativa.”

Erityisesti Halloweenin aikaan Macciksen menu on hyvin kekseliäs. Mikä on tähän mennessä paras luomuksesi?

”Varmastikin tämä: ’Syntymättömien eksistentiaalisen olemassaolemattomuuden pikku ilmentymien kimara lehvästöjen uumenissa’. Ruoka oli katkarapu-caesarsalaatti.”

Onko jokin ruoka niin pyhä, ettet suostu leikkimään sen nimellä?

”Ei todellakaan! Paitsi ehkä mämmi.”

Mikä on hyvän Kievin kanan salaisuus?

”Tarpeeksi voita sekä ripaus ammattitaitoa.”

Mikä on oma lempiruokasi?

”Mieluusti syön kampasimpukoita, joita on paistettu joko kirkastetussa voissa tai ankanrasvassa.”

Terveisesi Macciavellin ruokailijoille?

”Olkaa ylpeitä opintojenne parissa viettämästänne ajasta ja hemmotelkaa itseänne ruokailemalla meillä Macciksessa uudelleen ja uudelleen.”

 

Lue lisää:

Makujen sinfonioita

Musiikkitieteilijä Susanna Välimäki aloitti tutkimusvapaalla blogin, jossa istahdetaan suursäveltäjien vuosisatojen takaisiin ruokapöytiin. Nyt hupiprojekti on paisumassa kirjaksi sekä radio- ja tv-sarjaksi. (11/2016)

Häpeä ei estä lihiksen himoa

Tylkkäri testasi Turun Pelastusarmeijan opiskelijoille tarkoitetun ruokakassin. Kassin sisältö yllätti monipuolisuudellaan. (8/2015)

Astetta aidompaa

Autenttisten matkakohteiden metsästäminen on uuvuttavaa kujanjuoksua. Toimittaja testasi viisi vinkkiä alkuperäisempään Turkuun. (8/2015)