Lisää viinaa mun lasiin,
lisää laseja pöydälle.
Lisää pöytiä näihin juhliin,
lisää juhlia kansalle.
Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) tuore Ylioppilaan laulukirja vie akateemisiin pöytäjuhliin lähes 200 eri kappaleen tahdissa. Kirja pitää sisällään niin moderneja sitsitulokkaita, muokkaantuneita klassikoita kuin perinteikkäitä maakuntalaulujakin. Sitsikulttuuri on TYYn kulttuurivastaavan Saana Kallion mukaan ehtinyt muuttua huomattavasti laulukirjan edellisestä painoksesta, joka julkaistiin vuonna 1999.
”Paino on siinä, mitä ihmiset sitseillä nykyään laulavat. Laulukirja, joka on täynnä vanhoja maakuntalauluja, ei palvele ketään”, Kallio toteaa.
UUDESSA PAINOKSESSA näkyvät entistä vahvemmin TYYn järjestöt. Eri osakunnat ja järjestöt ovat valinneet parikymmentä kirjan kappaleista.
”Kirjassa on myös tyhjiä kohtia omille lisäsäkeistöille, varsinkin niissä lauluissa, joista tiedetään olevan paljon omia versioita”, Kallio kertoo.
Laulukirjaa on painettu noin 800 kappaletta.
”Kirjaa on ajateltu jäsenpalveluna, eli tarkoitus ei ole tahkoa sillä rahaa. Hinnallaan kirja ei siis tule päätä huimaamaan.”
Lue lisää:
Bileet palaavat kampukselle – Q-talo avasi ovensa
Syyskuussa avatun ylioppilastalon toivotaan houkuttelevan järjestöjen juhlat keskustan kapakoista takaisin yliopistoalueelle. Uutta tilaa on vuokrattu mukavasti, vaikka moni ei vielä tunne tulokasta. (9/2017)
Colleget valtasivat kampuksen – Turku luo uutta opiskelijakulttuuria
Opiskelijahaalarit ovat saaneet varteenotettavan kilpailijan: Turussa jo tuhannet opiskelijat pukeutuvat ainejärjestöjen omiin collegeihin. (8/2017)
Ensimmäinen opiskelijoiden osuuskunta on perustettu
Korkeasti koulutetun keskiluokan työt katoavat. Työelämän murroksessa Turun yliopistoon on perustettu ensimmäinen opiskelijoiden oma osuuskunta. (5/2017)
Haalarit tai iltapuku, punssi tai silli akateemisessa juhlakulttuurissa tärkeintä on väkevä perinnetietoisuus ja tiukka omanarvontunto. (11/2013)