Kampus
15.09.2017

"Viiniharrastuksen ei tarvitse olla hienostelua" – Wiiniklubissa maistellaan rennosti

Teksti:
Nelli Lapintie
Kuvat:
Nella Keski-Oja
  • Ville Savolaisen luotsaaman Wiiniklubin hallitus koostuu Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoista.

Ummikolle viinimaailman monimuotoisuus tulee yllätyksenä. 

Kuiva kesä, joidenkin mielestä mausteinen. Erilainen ja erottuva. Näin kuvailee Turun Akateemisen Wiiniklubin puheenjohtaja Ville Savolainen lempiviiniään Sauvignon Blancia.

”Toiminnan on ideana olla hauskaa ja rentoa. Toki hifistelykin on ok, mutta viiniharrastuksen ei tarvitse olla hienostelua.”

20-vuotiaan Wiiniklubin syksy pitää sisällään järjestön tunnetuimpia juhlia: syyskuun lopussa järjestettävät viinimaistajaiset fukseille ja lokakuiset rapujuhlat. 50 hengen maisteluilloissa myös ruoka ja seurustelu ovat tärkeässä roolissa.

”Tänne on helppo tulla tuntematta viinejä erityisemmin. Tärkeintä on into, ei tieto”, Savolainen toteaa.

LÄHES 500 JÄSENEN Wiiniklubi on saanut alkunsa Turun kauppakorkeakoulun käytävillä ja pyörii edelleen sen opiskelijoiden voimin. Järjestö on silti poikkitieteellinen.

”Painopisteenämme on tänä vuonna järjestää mahdollisimman paljon hyviä yhteistyötapahtumia.”

Vaikka järjestön ote harrastukseen on huoleton, on tavoitteena silti erottua omannäköisellä juhlakulttuurilla.

”Tapahtumilla on erilainen teema kuin monissa opiskelijatapahtumissa, ja pukukoodina on yleensä smart casual. Emme myöskään pakota ketään juomaan – tosin harvemmin viinejä syljetään poiskaan.”

Savolainen itse on harrastanut viinejä koko aikuisikänsä.

”Harrastaessa oppii esimerkiksi viinityypeistä ja alueista. Perehtymättä ei välttämättä osaa edes arvata, miten monipuolinen viinimaailma on.”

Lähtömaata ja aromeja tärkeämpiä ovat silti kanssamaistelijat.

”Ainahan viini maistuu paremmalta hyvässä seurassa”, Savolainen hymyilee.

Lue lisää:

Järjestö: Swing-tanssia tutuksi hymyssä suin

Vanhojen mustavalkoelokuvien huikeat paritanssikohtaukset jättävät katsojan äimistyneeksi. Voi tuntua siltä, että swing-tanssit ovat mennyttä maailmaa, mutta Turku Swing Societyn (TSS) tanssikursseilla on rutkasti kävijöitä. (6/2017)

Järjestö: Uutuuskonsoleista kasariklassikoihin

Kampuskappelin pöydät täyttyvät telkkareista, peleistä ja ohjaimista. Konsoleja löytyy kasariklassikoista viime kuussa julkaistuun Nintendo Switchiin. Academic Nintendo Clubin (ANC) peli-ilta on alkamassa. (3/2017)

Järjestö: Eräilyä ja legendaarisia pilkkikilpailuja

Haluatko kalaan? Kiinnostaako suomalaiseen luontoon tutustuminen mukavassa porukassa? Rauman seminaarin kalastusurheilijoissa (Rausku ry) se onnistuu. (2/2017)