Kulttuuri
01.02.2012

Bezzerwizzer antaa mitä lupaa

PELI. Trivial Pursuit on yksi lautapelien ehdottomista klassikoista. Moni akateeminen viisastelija saa pelissa salaista tyydytystä erityisesti silloin, kun tietää vastauksen kysymykseen, jonka kanssa vastustaja takeltelee. Uusi lautapeli Bezzerwizzer antaa tähän näsäviisasteluun ja toisen joukkueen kysymysten ryöstämiseen avoimen mahdollisuuden.

Bezzerwizzerin besserwisseröintikortti eli B-laatta antaa joukkueelle tilaisuuden vastata toisten joukkueiden kysymyksiin, mikä tekee pelistä sosiaalista. Aiheiden kirjo on myös erittäin laaja – kahdenkymmenen teemaan mukaan mahtuu kaikkea tekniikasta ja taloudesta designiin ja tapakulttuuriin. Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, mutta niiden taso vaihtelee joskus vähän epäreilunkin tuntuisesti.

Pelaaja tai useamman pelaajan joukkue pääsee itse järjestämään kysymyksiään yhden, kahden, kolmen ja neljän pisteen kysymyksiksi omien vahvuuksiensa mukaan. Aiheita voi myös sääntöjen puitteissa vaihtaa. Vaihtamiseen oikeuttava Z-laatta tarjoaa kuitenkin myös oivan taktikointivälineen – sillä voi vaihtaa paitsi omia aiheitaan, myös vastapuolen aiheita. Pelikumppanien heikkouksien ja vahvuuksien tuntemisesta on siis kiistatonta etua.

TYL