Kulttuuri
08.12.2011

Filmitähti sekoilee kuvauksissa

  • Michelle Williams pulikoi Marilyn Monroena.

Apulaisohjaajan muistiinpanoihin perustuva elokuva Marilyn Monroesta jää ontoksi.

Legendaarinen brittinäyttelijä Sir Laurence Olivier halusi tehdä elokuvan Marilyn Monroen kanssa. Aiheeksi valikoitui Terence Rattiganin näytelmä Prinssi ja revyytyttö. Monroen vierailu Brittein saarilla oli kaikkea muuta kuin ongelmaton. Tähden mukanaan tuoma henkilöohjaaja aiheutti harmia, samaten Monroen runsas päihteidenkäyttö. Vuorosanat unohtuivat, eivätkä kohtaukset valmistuneet ajallaan. Tapahtumat kirjasi päiväkirjoihinsa elokuvan kolmantena apulaisohjaajana toiminut Colin Clark.

Pitkän linjan brittiohjaaja Simon Curtis on ohjannut Clarkin muistiinpanoihin perustuvan elokuvan My Week With Marilyn. Siinä Michelle Williams esittää Marilynia ja Kenneth Branagh Olivieriä. Roolit vedetään antaumuksella, vaikkakin Williams on esikuvaansa nähden turhan hoikka ja Branagh liian tanakka. Clarkia näyttelevä Eddie Redmayne jää hyvästä yrityksestä huolimatta heidän kummankin varjoon.

Juoni sen sijaan on melko olematon. Monroe sekoilee kuvauksissa, mutta hänelle annetaan kaikki anteeksi. Onhan hän sentään suuri filmitähti. Elokuvan ongelma onkin juuri siinä. Curtis yrittää selvästi inhimillistää Marilyn-kulttia, mutta päätyy kuitenkin mystifioimaan tähden. My Week With Marilyn on kuin kiiltokuva, jota jaksaa katsoa hetken, mutta ei painaa mieleensä. **

Teksti: HENRI WALTTER REHNSTRÖM

Kuva: LAURENCE CENDROWICZ

My Week With Marilyn (Iso-Britannia, 2011).

O: Simon Curtis

N: Michelle Williams, Kenneth Branagh, Eddie Redmayne, Julia Ormond, Zoë Wanamaker