Kulttuuri
29.03.2012

Herkkua Audrey-faneille

  • Ihastuttava Audreu Tautou on jälleen viaton massahurmaaja.

Suurisilmäinen Audrey Tautou kannattelee horjahtelevaa romanttista draamaa elokuvassa Nainen, jonka nimi on Nathalie.

ELOKUVA. Nathalien elämä vaikuttaa kaikin puolin täydelliseltä: komea siippa, söpö asunto ja hyvä työ. Onni kuitenkin särkyy, kun mies joutuu onnettomuuteen ja kuolee. Nuori leski vetäytyy välittömästi kuoreensa ja keskittyy toimimaan duunipaikan robottina.

Elokuva onkin pitkään kuvausta surevan naisen yrityksestä selviytyä jokapäiväisistä askareista. Hentorakenteinen Audrey Tautou on oiva valinta melankolian myrskyyn joutuneeksi Nathalieksi. Suklaasilmän surumielisyys saa katsojankin masentumaan.

Pelkästä draamasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan romantiikkaa ja aavistus komediaakin saadaan, kun Nathalien ruotsalainen kollega, Markus astuu kuvaan. Pahasti kaljuuntuva, kömpelö nallekarhu on Nathalien vastakohta, mutta se ei setä Amoria estä.

Vaikka ranskalainen romantiikka on aina piristystä vahvasti amerikkalaisessa valtavirtatarjonnassa, ei Nainen, jonka nimi on Nathalie ole mitenkään erityinen elokuva. Särkyneen sydämen korjausprosessilla on herkät ja suloiset hetkensä, mutta kokonaisuus on vaisu. Ilman Audreyn keijukaismaista olemusta ja ilmeikkäitä kasvoja elokuva olisi helppo unohtaa hetkessä.

**1/2

IDA KANKAANPÄÄ

Nainen, jonka nimi on Nathalie (La délicatesse, Ranska 2011)

O: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos

N:Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini, Pio Marmaï