Kulttuuri
15.03.2012

Kahden miehen taistelu

Genrehirviö osoittautuu kliseitä pyörittäväksi jenkkihattaraksi.

ELOKUVA. Romanttinen toimintakomedia kuulostaa jo lähtökohtaisesti epäilyttävältä. Kyseisestä genrestä onkin vaikea löytää hyviä edustajia, eikä Keinoja kaihtamatta tule astumaan siihen maineeseen. Lähinnä kyseessä onkin halpa yritys saada katsomoon niin miehet kuin naisetkin, kun paketissa yhdistyy kliseisesti sukupuolitetut genret ja niiden kiiltokuvakasvoiset näyttelijät.

Elokuvan toimintasankareina toimivat CIA:n huippuagentit FDR ja Tuck, jotka sattuvat olemaan myös siviilissä bestiksiä. Ensimmäinen edustaa naisia kaatavaa tunteetonta machoa, kun taas jälkimmäinen joutuu brittiaksenttinsa kanssa tyytymään turvallisen herrasmiehen rooliin. Romantiikan tarinaan tuo Lauren, jota urokset päätyvät deittailemaan kilpaa.

Alkukantaista kilpailuhimoa uhkuen miehet käyttävät agenttietuja myös Laureniin tutustuessaan. Toimintaa tungetaan kuvaan tasaiseen tahtiin, mutta toteutus on hävyttömän huonoa. Pääseepä kuvassa vilahtamaan jopa jenkkien suosikkipahikset, sakemanni ja itäblokin Ivan.

Pientä piristystä tuo Laurenia esittävä raikas ja kupliva Reese Whitherspoon, jonka pirteys toki saattaa ärsyttääkin. Lauren edustaa myös tavattoman tylsää Hollywood-kaunotarta, jonka mielessä pyörii lähinnä tuleva siippa.

Toiminta tökkii, vitsit eivät naurata ja romantiikka ei lämmitä. Kolmea genreä huolimattomasti yhdistelevä elokuvatiimi onnistuu luomaan vain täydellisen katastrofin. *1/2

IDA KANKAANPÄÄ

Keinoja kaihtamatta

(This Means War. USA 2012)

O: McG

N: Reese Whitherspoon,

Chris Pine, Tom Hardy

Elokuvan traileri:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FsAqVvlR5DQ[/youtube]