Kulttuuri
15.03.2012

Keskinkertaista viikonloppuviihdettä

Sutjakkaasti etenevä toimintajännitys Salakuljettaja lässähtää ennalta arvattavaan lopetukseen.

ELOKUVA. Islantilaisohjaaja Baltasar Kormákur on hankkinut mainetta lähinnä kotimaansa puolella, mutta viimeistään Salakuljettajassa on Hollywoodin makua. Pätkä on uusintaversio elokuvasta Reykjavik-Rotterdam (2008), jonka tuottajana ja pääosanäyttelijänä Kormákur toimi.

Nyt Kormákurin paikalla nähdään suuren maailman tyyliin kovanaama Mark Wahlberg, jonka esittämä Chris Farraday on keskiluokkaista taviselämää viettävä entinen salakuljettaja. Vaimon törttöilevän pikkuveljen takia Chris joutuu kuitenkin uhrautumaan vielä yhdelle keikalle.

Elokuvassa toiminta ja sykettä kohottava jännitys esiintyvät tasapainoisesti. Vaikka toteutus ei ole mitään Mission Impossible -tasoa, on Salakuljettajan räiske kuitenkin selkeää ja viihdyttävää. Erityisesti rahtialuskohtausten tiivis tunnelma pitää katsojankin valppaana.

Valitettavasti varsin periamerikkalaiseen tyyliin luottavan elokuvan loppuratkaisu on arvattavissa jo ennen ensimmäisiä sekunteja. Sujuvuudestaan huolimatta Salakuljettaja jääkin helposti vain perjantai-illan dvd-valinnaksi. **1/2

IDA KANKAANPÄÄ

Salakuljettaja (Contraband USA/Iso-Britannia/Ranska 2012)

O: Baltasar Kormákur

N: Mark Wahlberg, Ben Foster, Kate Beckinsale, J.K. Simmons

Elokuvan traileri:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vfmrc1gGfDE&feature=fvst[/youtube]