Kulttuuri
09.10.2009

Kreisibailaa vielä kun voit

  • Kreisibailausta Dynamossa.

Dynamon tanssilattia on intensiivisessä käytössä lokakuisena perjantaina. Sussudio-klubilla levyjä pyörittää DJ Rico Tubbs. Puikoissa on yhdeksänkymmentäluvulta asti ihmisiä myös nimellä Infekto tanssittanut Riku Pentti.

"Riippuu jengistä tuleeko enempi houssii vai elektroo. Pölhökustaa juhlamusaa mä soitan. Oluttuoppi päähän ja tanssilattialle", Pentti heittää musiikillisesta linjasta.

Dynamon tanssilattia täyttyy yhden maissa kuten aina. Rico Tubbsin mutkaton linja soitella sitä mikä toimii sopii yleisölle erittäin hyvin.

"1990-luvulla Turussa oli kova rave-skene. Bileitä järjestettiin niin klubeilla kuin hylätyissä ja suljetuissa tehtaissakin. Vaihtoehtoisen katu-uskomattomasti pystyi tanssimaan monessa paikassa. Rave-skene sekoittui jossain vaiheessa indierockiin. Klubeilla halutaan tanssia. Jotain Smithsiä ei kuitenkaan voi tanssia", selvittää Pentti.

"Helsingintien alkupäässä oli vanha sementtitehdas, jossa oli usein ravet. Aamulla valui nenästä musta vana sementtijämiä", tunnelmoi Dynamon nokkamies Jussi Lehtinen tanssimusiikkigenren bileitä 1990-luvulla.

Turkuun on syntynyt viime vuosina uusia elektronista tanssimusaa soittavia DJ-vetoisia klubeja. Uuden Sussudion lisäksi löytyvät Hitto ja Sheikki Sheikki, jotka ovat toimineet vasta pari vuotta.

"Klubitilanne on aika hyvä Turku-Tampere-Helsinki -akselilla. Helsingissä on jopa ylitarjontaa", Pentti sanoo.

"Mitä enemmän on tarjontaa, sitä enemmän on jengiä liikkeellä", sanoo Kimmo Välimäki, yksi järjestäjistä. "Ylitarjontaa ei Turussa ole".

Turussa akateemis-boheemi överijoraus voi siis hyvin.

"Kreisibailaa -sanaa voi käyttää vielä nyt, vuoden 2009 loppupuoli on käytön loppurutistus", Pentti valoittaa armoitetun, mutta väsähtäneen termin käyttömahdollisuuksia.

Teksti: Konsta Weber

Kuva: Lauri Hannus