Kulttuuri
09.03.2010

Levyt

Astrid Swan:

Better Than Wages

Johanna Kustannus

2009

Astrid Swanin debyytistä tulee kuluneeksi viisi vuotta. Esikoisalbumia seurannut Spartan Picnic keräsi ylistäviä arvosteluja kaksi vuotta sitten. Kolmas albumi Better Than Wages ottaa askeleen eteenpäin. Koneellisempi soundi joka karistaa lähes kyllästymiseen asti heitetyt rinnastukset Tori Amosiin ja kumppaneihin. Uutukaisella Swanin lisäksi musisoinnista vastaa kolmikko nimeltä The Drunk Lovers.

Koneellisempi soundi toimii. Astrid laulaa kuten ennenkin eli kauniisti ja kappaleet ovat mielenkiintoisia. Aiempaa materiaalin verrattuna uudet tuotokset ovat täyteläisempiä ja ytimekkäämpiä. Better Than Wages on malliesimerkki tasaisesta korkeasta laadusta.

Swanin sanoitukset tarkastelevat ilmiöitä laidasta laitaan: niitä on ilo lukea. Levy on tippua käsistäni. Kansilehtisessä ei ole lyriikoita! Visuaalinen ilme kerää ihastelevia katseita mutta... Lyriikoiden puuttuminen on järkytys! Astrid hyvä, saisiko seuraavalle albumille suloisten sävelten lisäksi lyriikat kirjattuna kansilehteen, jooko?

SANNA LÄYLÖNEN