Kulttuuri
10.09.2009

Levyt: Amanda Blank - I Love You

Philadelphialainen naisräppäri Amanda Blank tunnettiin aikaisemmin lähinnä vierailuistaan bmore-ryhmä Spank Rockin biiseillä ja muutamalla trendikkään dj:n mixtapella. Äärimmäisen miesvaltaisessa ja seksistisessä bileräppigenressä Blank herätti toivoa räppäämällä lähes yhtä hyvin ja rivosuisesti kuin Spank Rockin Naeem Juwan.

Harmi, että Blank löytää nimeä myöten umpitylsän I Love You-debyyttinsä myötä itsensä jostain harmaalta alueelta Peachesin ja ostoskeskuspopin välillä. Rasittavan monotonisella ja maneerisen nalkuttavalla äänellä vedetyt rallit kuluttavat musiikilliset ideansa loppuun sekunneissa. Tylsästi paria kirosanaa kierrättävä Blank hakee kovalla yrityksellä ja nimekkäiden tuottajien avulla edes jonkinlaista särmää pohjimmiltaan tavanomaiseen ilmaisuunsa. Kuvaavaa levylle on se, miten Blank onnistuu viemään kaiken hauskuuden 80-luvun (LL Cool J, Romeo Void ja Vanity 6) biisilainoistaan.

Yllättävää miten puolituntinen levy osaa kuulostaa näin paljon ruotsalaisen halpavaateketjun punk-vaatemallistolta niiltä vuosilta, jolloin electroclash oli parin toimittajan mielestä kova juttu.

Teksti: Petri Rautiainen