Kulttuuri
11.12.2009

Nyt tulee siemennestekeittiö!

  • Osterit ovat tunnettuja eroottisesta olemuksestaan. Paul Photenhauerin käsittelyssä ne tavoittavat myös maskuliinisen puolen.

Siemennesteelle on muutakin käyttöä kuin munasolujen hedelmöittäminen. Harva tietää, että ejakuloidun iloliemen ympärille on kasvanut ruokakulttuuri.

Tai no, kulttuuri ja kulttuuri. Oikeastaan kyse on yhdestä kirjasta.

San Franciscosta kotoisin oleva mieshoitaja Paul "Fotie" Photenhauer on vastuussa Natural Harvest -kirjasta, joka on pullollaan toinen toistaan riemastuttavampia spermaa hyödyntäviä reseptejä. Sen johdannossa sperman kulinaristista nautintoa verrataan juustoon ja hienoihin viineihin, joista nauttimiseen vaaditaan tiettyä kehittynyttä makua. Sperman avulla "mihin tahansa ruokaan saa mielenkiintoisen twistin".

Värikkäästi kuvitetun ja epäilyttävän hauskasti kirjoitetun teoksen alkulehdillä painotetaan, ettei siemennestettä saa lisätä tietämättömien vieraiden ruokaan. Tämä onkin kohteliasta, mutta ei yhtä hauskaa.

Koko idea kirjallisesta kehotuksesta sotkea spermaa ruokaan tuntuu hyvältä opiskelijapilalta. Pakko kysyä tekijältä itseltään.

"Ei minua haittaa, jos ihmiset pitävät tätä vitsinä", Photenhauer vastaa.

"Tein kirjan ihmisille, jotka nauttivat uusien juttujen kokeilemisesta keittiössä. Kuten kirja selittää, sperma on mahtava ruoka-aines. Spermaa on hauskaa käyttää, sekä tietysti myös tuottaa ruoka-aineeksi."

Suurimpia väärinkäsityksiä miesmehun käyttämisessä on sen luultu epähygieenisyys. Photenhauer selittää, ettei tuoreen sperman käyttämisessä ole ongelmia. Oman keittiön miesmehuvarastot kannattaa pitää riittävinä jääkaapin avulla, jossa sperma säilyy hyvänä muutaman vuorokauden.

"Sperma on ilmaista, tekstuuriltaan hienoa, suhteellisen helposti saatavissa ja sen hankkimiseen kuuluu useimmiten jonkinlaista seksiä", Photenhauer luettelee sperman etuja.

Kirjassa spermaa sotketaan niin pikkupurtaviin, kastikkeisiin kuin sekä lämpimiin että viileisiin juomiin. Photenhaeur on jatkamassa kirjaa jatko-osalla, jossa pääosan saavat siemennesteytetyt cocktailit. Lukemattakin on selvää, että kyseessä on pakosta tarkistettava kulinarismin merkkipaalu.

"Olen muuten ollut Suomessa ja neuvoisin ejakuloimaan kylmään shottilasiin ja nopeasti – ennen kuin sperma sulaa ja juoksettuu – ja kaatamaan erinomaista vodkaanne sen päälle. Yksinkertaista ja herkullista", Photenhauer antaa ennakkomakua.

Teksti: Petri Rautiainen

Kolme maukasta reseptiä

Korkean proteiinin

smoothie

1 kuppi kuutioitua kiivihedelmää

1 kypsä banaani

1 kuppi soijamaitoa

1-3 ruokalusikallista tuoretta spermaa

jääkuutioita

Vatkaa munasta sperma. Pistä kaikki ainekset keskenään tehosekoittimeen ja soseuta valmiiksi litkuksi.

Kokin huomio: Tämä on hyvä juoma kokeiluihin. Kokeilen kiivin tilalle persikkaa tai mansikoita.

Miesosterit

Osterit ovat niin kauniita, ja on häpeä heittää kuoret pois vain yhden ruokailun jälkeen. Nautiskele uudelleen siitä silkkisestä tunteesta, kun osteri liukuu nielua alas täyttämällä kuoret spermalla.

Putsattuja osterin kuoria

Jäähdytettyä tuoretta siemennestettä, mitä enempi sitä parempi

Jäätä

Sitruunaa ja pippuria koristeeksi

Purista miesmehu ulos miehestä. Putsaa ensin osterinkuoret kylmässä vedessä. Älä käytä saippuaa, sillä saippuan haju tarttuu helposti kuoriin. Lusikoi tuore, jäähdytetty siemenneste jokaiseen kuoreen. Tarjoile jääpedillä ja purista sitruunaa ja ripaus pippuria siemennesteen päälle.

Kokin huomio: Todellinen spermakulinaristi voi jättää sitruunan ja pippurin välistä saadakseen puhtaammin esiin miesmehun oman maun.

Spunkattuja

pekaanipähkinöitä

Tämä on mahtava bilepureskeltava. Valmista ajoissa ennakkoon ja anna vieraitesi nauttia pähkinöistäsi samalla kun viimeistelet illallisen. Pekaanipähkinät ovat parhaita, mutta muutkin käyvät.

1/2 kuppia sokeria

3 kuppia pekaanipähkinöitä tai muita maukkaita pähkinöitä

3 ruokalusikallista sulaa voita

1-2 ruokalusikallista tuoretta spermaa

Niistä annos spermaa. Heitä pekaanipähkinät hellävaroen sulaan voihin isolle leivinpaperille. Paista 350 asteessa (fahrenheitiä) useita minuutteja, kunnes pähkinät ovat kivan ruskettuneita. Yhdistä sokeri, sperma ja hieman lisää voita pieneen kulhoon ennen pekaanipähkinöiden lisäämistä. Paista vielä 5-8 minuuttia ennen kuin sokeri kovettuu. Anna viiletä ennen tarjoilua.

Teksti: Petri Rautiainen