Kulttuuri
15.09.2011

Poikkitaiteellinen klubi valtaa TVO:n

  • UOMA-klubin järjestäjä Otso Helasvuo (vas.) ja lokakuun klubilla esiintyvä Jonimatti Joutsjärvi kaipasivat kaupungin runoskeneen kokeilevuutta.

Opiskelijavoimin pystyyn pantu tapahtuma yhdistää runoa, performanssia ja rockia.

Lokakuun alussa Turun runokentälle syttyy uusi tähti. TVO:lla käynnistyvä UOMA-klubi on pienen opiskelijaporukan ideoima poikkitaiteellinen tapahtuma, joka yhdistää runoa, performanssia ja rock-musiikkia.

Maksuttomia klubi-iltoja järjestetään muutama syksyllä ja muutama keväällä.

"Tapahtuma antaa esiintyjille mahdollisuuden kokeilla ja yleisölle mahdollisuuden kokea jotain uutta", summaa UOMA-klubia organisoiva kulttuurintuottamisen opiskelija Otso Helasvuo.

Idea UOMA-klubista sai alkunsa viime keväänä, kun järjestäjät alkoivat kaipailla runokentälle lisää kokeilevia tapahtumia. Samaan aikaan TVO:n uusiin tiloihin kaivattiin ohjelmaa, ja niin tila ja tapahtuma löysivät toisensa. Kolmantena yhteistyökumppanina on tällä hetkellä kirjoittajayhdistys Kapustarinta.

Ensimmäisessä UOMA-klubissa esiintyy rock-bändit Grönroos punkt ja N. Pulut sekä runoilijat Jonimatti Joutsjärvi, Helianne Kallio ja Kimmo Leijala.

Toinen UOMA-klubi järjestetään marraskuun puolivälissä yhteistyössä Varsinais-Suomen runoviikon kanssa. Tämä klubi toteutetaan jameina, joissa valmiin ohjelman lisäksi kuka tahansa saa tarttua mikkiin. Keväällä on taas luvassa lisää yllätyksiä ja kesän tullen UOMA-klubi laajenee ulkoilma-tapahtumaksi.

Teksti & kuva: JANICA RANTANEN

UOMA-klubi 5.10. klo. 19 TVO:lla (Itäinen Pitkäkatu 1).