Luottoresepti
09.05.2022

Ruokaa kiireiselle makua unohtamatta

Teksti:
Reeti Jalasmäki
Kuvat:
Hermanni Sankelo

Tylkkäri haastatteli TYYn hallituksen järjestövastaavaa Veera Pajusta hänen luottoreseptistään uunifetapastasta.

 

VEERA PAJUNEN kyllästyy ruokiin helposti. Vuosi sitten löytyi kuitenkin yksi resepti, mihin hän ei ole kyllästynyt.

”Nykyään puolet päivästä menee täällä. Sitten jää paljon vähemmän aikaa käyttää ruuanlaittoon. Nämä nopeat reseptit ovat itselle tämän hetken juttu.”, Pajunen kommentoi.

”Löysin tuon reseptin noin vuosi sitten. Ja sen jälkeen siitä on tullut itselle sellainen arjen helppo ja nopea.”, Pajunen jatkaa

Muutaman vuoden takainen hittiruoka uunifetapasta on helposti tuunattavissa. Ruuan runkona toimivat feta ja pasta. Pajusen versioon kuuluvat myös kirsikkatomaatit, chiliä, oliiviöljyä, valkosipulia, basilikaa sekä suolaa ja pippuria. Hän on kuitenkin kokeillut uunifetapastassa myös muita raaka-aineita, kuten parsakaalia.

 

Pajunen pitää reseptissä erityisesti siitä, miten nopea se on valmistaa. Kiireisellä hallituslaisella ei ole aina välttämättä paljoa aikaa käyttää ruuanlaittoon.

Ruuan valmistelu kestää noin 10 minuuttia. Uunissa ruoka on puolisen tuntia.

”Kun ruoka on uunissa niin voi multitaskata hyvin. Itse ruuanlaitto ei kestä kauaa.”, Pajunen tarkentaa.

Korona-ajan alussa oli aikaa, mistä syystä Pajusella tuli kokattua enemmän. Muutenkin hän tykkää kokeilla erilaisia ruokia. Inspiraatio löytyy Valion reseptisivuilta.

”Kyllästyn ruokiin helposti, mistä syystä haluan kokeilla uusia reseptejä.”, Pajunen paljastaa.

 

LUOTTORESEPTIINSÄ PAJUNEN ei kuitenkaan ole kyllästynyt, vaikka sitä tulee tehtyä usein - ainakin kahdesti kuussa.

”Yleensä jos ei keksi ideaa niin tämä on helppo ja nopea.”

Jos ruokaa tekee tupla-annoksen, riittää siitä helposti useammalle päivälle. Ruoka ei myös maksa kauheasti, sillä siihen ei tarvitse ostaa montaa raaka-ainetta. Tupla-annos maksaa alle kympin.

Pajuselle ruuassa tärkeintä ei silti ole kuitenkaan sen nopeus.

”Maku on itselle tärkein. Vaikka olisi nopeita ruokia, niin niiden täytyy silti maistua hyvältä.”

Hyvän maun takeena ovat tuoreet raaka-aineet.

”Pakastevihanneksia en itse tykkää käyttää, sillä en pidä niiden mausta. Kaikkien raaka-aineiden pitää olla tuoreita ja hyviä.”, Pajunen päättää