Kulttuuri
02.04.2009

Synkät synttärit

Dj-kolmikko vierasesine, Rotta von Über ja (tomb)Stone perustivat kaksi vuotta sitten synkähkön ja gootahtavan klubin, Club Undeadin, koska Turusta uupui goottiklubi. Cosmic Comic Café tarjosi heille mahdollisuuden järjestää klubin tiloissaan.
"Club Undead on puhdas kulttuuriteko. Subjektiivisesti aivan fantastista populaarimusiikkia kansalle", myhäilee Dj (tomb)Stone.
Club Undead järjestetään neljästi vuodessa. Musiikilliseen linjaukseen kuuluvat goottirock, death rock ja postpunk sekä ripaus alternativea ja punkkia. Klubilla raikavat Bauhaus, The Garden Of Delight ja Last Days Of Jesus.
"Turun gootit ovat olleet mielissään – totta kai. Satunnaisten kävijöiden ja Cosmicin vakiokaluston positiivinen suhtautuminen musiikkiin on ollut pienoinen yllätys", Dj Rotta von Über kertoo klubin saamasta palautteesta.

Synkemmän musiikin ystävät suuntavat Cosmiciin myös muina kuin Club Undead -iltoina. Club Undeadin lisäksi kolmikko pyörittää Club Noapteata.
"Noaptea on kevyempi kuin Undead. Pääasiallisesti musiikki on sielläkin synkähköä ja vaihtoehtoista, mutta musiikillinen linjaus Noapteassa on rönsyilevämpi."
Mutta minkälainen on perus-Undead?
"Siellä on hyvin pukeutuneita ihmisiä nauttimassa hyvästä musiikista. Tunnelmaa luodaan jätesäkein ja uv-valoin. Pyrimme myös antamaan mahdollisuuden tanssia", kuvailee Dj Rotta von Über.

Lankalauantaina vietettävillä klubin 2-vuotissynttäreillä on luvassa laadukasta musiikkia kaikkia perinteitä kunnioittaen sekä hieman spesiaaliampiakin settejä.
"Soitan kahden setin pituisen dark cabaret -spesiaalin, Dj vierasesine lupaa.
Eli mustaa päälle ja laatusynkistelyä kuuntelemaan!

Teksti: Sanna Läylönen

Turun ylioppilaslehti 7/2009 (3.4.)