Kulttuuri
18.01.2012

Turkulainen tähtää ulkomaille

  • Hulluna Saraan -elokuvan tähdet ovat Emilie de Ravin ja Jussi Nikkilä. Pätkässä vilahtelevat turkulaismaisemat.

Hulluna Saraan -elokuvan ohjaaja hankki jo ensimmäiseen pitkään elokuvaansa tähtinäyttelijän Hollywoodista.

[caption id="attachment_7444" align="alignright" width="620" caption="Hulluna Saraan -elokuvan tähdet ovat Emilie de Ravin ja Jussi Nikkilä. Pätkässä vilahtelevat turkulaismaisemat."]

[/caption]

Ohjaaja Samuli Valkama on kerännyt palkintoja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla lyhytelokuvillaan Alright Love (2004) ja Feelings and Stuff (2007). Tällä kertaa hän lähtee valloittamaan yleisöjä ensimmäisellä kokopitkällä elokuvallaan Hulluna Saraan.

Elokuvan magneettina toimii tv-sarja Lostista tunnettu näyttelijä Emilie de Ravin, jonka taidoista Valkama vakuuttui katselemalla näyttelijän tähdittämiä tv-sarjoja ja elokuvia.

"Emiliellä on näytellessään hyvä fiilis. Hän vaikutti niin oikealta, että päätimme pyytää häntä mukaan. Kesti kauan, ennen kuin pääsimme hänen kanssaan edes kontaktiin, koska monen ihmisen piti ensiksi hyväksyä käsikirjoitus."

Aussitähden vuoksi tiimin työskentely tapahtui luonnollisesti englanniksi. Alun kömmähdyksiä lukuun ottamatta työ sujui kuitenkin tavanomaisesti.

"Kerran pyysin Emilietä tekemään jutun pienemmin, mutta englanniksi käytinkin sanaa lower, jolloin pyysin siis tyttöä menemään kyykkyyn."

Hollywood-tähden läsnäolo ei Valkaman mukaan muutoinkaan vaikuttanut kuvauksissa.

"Myös elokuvan suomalaiset näyttelijät ovat huippuammattilaisia, joten suuria eroavaisuuksia ei ollut. Emilie on toki ollut eniten kameran edessä, joten hän osasi tarvittaessa toistaa kohtauksia melkein konemaisesti."

Turkulainen

näkökulma

Turkulaisyleisö saa elokuvasta erityisnautintoa, sillä monet tapahtumat sijoittuvat tuttuihin maisemiin. Yöllinen jokiranta ja ydinkeskustan risteykset eivät päätyneet elokuvaan sattumalta.

"Olen syntyjäni turkulainen ja tunnen paikat hyvin. Halusin luoda elokuvaan aivan oman visuaalisen maailman. Turussa on paljon paikkoja, jotka eivät ole monille tuttuja. Helsingissä tällaisen järjestäminen on vaikeampaa."

Vaikka Turussa kuvaaminen oli Valkamalla lähtökohtaisesti helpompaa, kohtasi elokuvatiimi haastaviakin hetkiä.

"Yökuvaus Aurasillalla mietitytti jo etukäteen, koska jouduimme pysäyttämään liikennettä. Pelkäsimme paikalle saapuvan paljon uteliaita katselijoita, mutta ilta osoittautuikin rauhalliseksi. Aluksi kuitenkin huolestutti, kun toisella puolella siltaa meille huutelivat juopuneet nuoret ja toisella puolella taas vedettiin subutexia. Onneksi tilanne rauhoittui", Valkama naurahtaa.

Festareille

Vaikka Suomessa elokuva tunnetaan nimellä Hulluna Saraan, on sen virallinen nimi Love and Other Troubles. Valkama kuitenkin suhtautuu vaatimattomasti elokuvan mahdollisiin ulkomaanmatkasuunnitelmiin.

"Nyt kun elokuva on valmis, on tarkoitus aloittaa levitys ainakin ulkomaisille festareille. Vielä ei voi tietää, kuinka meidän käy."

Myös ohjaajan omat suunnitelmat ovat vielä auki.

"Toki uusi elokuvahanke on jo ollut mielessä, mutta odotan nyt ensiksi tämän elokuvan ensi-iltaa."

"Animaatiosarjaa olen tosin jo päässyt kehittelemään," Valkama paljastaa.

Teksti: IDA KANKAANPÄÄ

Kuva: VILLE KOSKI/BRONSON CLUB