Mielipiteet
10.03.2017

Kampusalue yhtenäiseksi

Teksti:
Jetro Vesti

Turussa on paljon opiskelijoita suhteessa koko kaupungin väestöön ja määrä on vain kasvanut viime vuosina.

Myös korkeakoulujen kampusalue on laajentunut, etenkin Kupittaan kampuksen suuntaan. Tästä syystä kampusalue on hyvä saada yhtenäiseksi, varsinkin liikenneratkaisuiltaan. Alueen päästä päähän on päästävä sujuvasti. Tämä koskee erityisesti kevyen- ja joukkoliikenteen ratkaisuja, mutta autojakin varten täytyy olla parkkipaikkoja strategisissa paikoissa. Esimerkiksi Publicumin kentän parkkis ja Sirkkalan kasarmin ympäristö tulisi organisoida optimaalisemmin. Myös Caribian hyvät bussiyhteydet muualle Suomeen tulee varmistaa jatkossakin.

Päätöksenteko on kuitenkin valitettavan usein hyvin vaalikausikeskeistä, eikä projekteja suunnitella tarpeeksi pitkällä aikavälillä. Tämän takia etenkin kaupungin pyörätieverkosto tulee suunnitella kokonaisuutena, ei pätkä kerrallaan. Tähän suunnitelmaan tulee liittää myös kampusalueen kokonaisuus ja sen tulevaisuus.

Turussa on myös pulaa vuokra-asunnoista, osaksi suuren opiskelijamäärän takia. Tämä johtaa vuokratason nousuun. Asiaan voidaan kuitenkin vaikuttaa asuntojen lisärakentamisella, eli käytännössä kaavoituksella. Uusia asuntoja tulee kaavoittaa erityisesti kampusalueen ympärille. Kirkkotielle ja Caribian parkkipaikalle niitä on onneksi tulossakin. Kerrostalorakentaminen on kustannustehokasta ja pitää etäisyydet pieninä, jolloin kevyen- ja joukkoliikenteen mahdollisuudetkin paranevat.

Jetro Vesti, kuntavaaliehdokas (pp.)
Kasvatustiede, Turun yliopisto

Kaikki opiskelijaehdokkaiden mielipidekirjoitukset löydät täältä.