Mielipiteet
31.10.2019

Kommentti: Eri opiskelijaryhmien toiveet ja huolet tulevat kuuluviin sitä paremmin, mitä moninaisempi edustajisto on

Teksti & Kuvat:
Teemu Perhiö
  • Turun yliopiston Rauman kampuksella oli kuulas päivä 31. lokakuuta. Keskusvaalilautakuna oli mukana järjestämässä paikallista vaalipaneelia.

TYYn edarivaalit ovat taas täällä.⁣

Vaalien alla on järjestetty vaalipaneelit Turun yliopiston haarakonttoreissa eli ”etäkampuksilla” Porissa ja Raumalla. 

Paikallisten ehdokkaiden keskeinen viesti on ollut, että TYY ei huomioi etäkampuksiaan tarpeeksi hyvin. 

Kovin konkreettisia ratkaisuja eivät ainakaan Rauman panelistit tarjonneet – ellei klassikkoja, viestinnän parantamista ja lisärahoitusta, lasketa.⁣

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Raumalla keskusvaalilautakunta jakoi paneelin yhteydessä pari sataa vaalihaalarimerkkiä.
 

TYYn edunvalvontatyö ei katso etäisyyksiä. Raumalaisesta opiskelijasta voi silti tuntua epäreilulta maksaa saman suuruista jäsenmaksua, kun vaikkapa YTHS-palvelut eivät ole Turun tasoa. 

Esimerkiksi keväällä hammaslääkärin perhevapaan ajaksi ei rekrystä huolimatta löydetty tuuraajaa, ja gynekologin vastaanotolla pitää käydä Turussa asti. 

TYY toki ei vastaa YTHS-palveluiden järjestämisestä, mutta se voi vaikuttaa sen toimintaan paikallisen yksikön johtokunnan kautta.⁣
 

Etäkampusten huolenaiheet kertovat osaltaan siitä, minkälaisia toiveita edarin päätöksentekoon ja vaikutustyöhön kohdistetaan. 

Raumalaiselle sivuaineopiskelijalle TYYn kannanotot raideyhteyksien parantamiseksi voivat olla tärkeämpiä kuin Turun Ylioppilaskylässä asuvalle kylterille. 

Eri opiskelijaryhmien toiveet ja huolet tulevat kuuluviin sitä paremmin, mitä moninaisempi edustajisto on.⁣

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Vaalipanelistit ottivat kantaa kyllä–ei-kysymyksiin. Kokous striimattiin TYYn someen.
 

Raumalla keskusvaalilautakunta jakoi paneelin yhteydessä pari sataa vaalihaalarimerkkiä. Niihin on kirjailtu ”VÄLÄYTÄ!”. Väläyttää voi kotonakin, sillä äänestykseen tarvitsee vain utu-tunnukset.⁣

Äänestys alkaa perjantaina 1.11. klo 10.00 ja päättyy keskiviikkona 6.11. klo 17.00.⁣

Lisätietoa äänestämisestä: https://www.tyy.fi/fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit-2019

Lue lisää

Epäsopua, junttausta, yllätysesityksiä – TYYn edaattorit puivat menneitä kausia, mutta kehuvat ylioppilaskunnan muuttuneen yhtenäisemmäksi

Piknik-eväistä voimansa saava edustajisto päättää 14 000 opiskelijajäsenen asioista – aika pienistä, mutta lopulta myös aika tärkeistä. (6/2019)