Mielipiteet
27.03.2013

Miksei lapsia saa tuoda liikuntatunneille?

Haluaisin ilmaista mielipiteeni eräästä Turun yliopistoliikunnan ilmeisesti melko äskettäin luomasta säännöstä.

Olen vienyt 6-vuotiasta poikaani mukanani yliopistoliikunnan vuoroille Educariumissa jo parin lukukauden ajan. Lapseni on aina käyttäytynyt hyvin ja leikkinyt rauhallisesti liikuntasalin nurkassa omilla leluillaan. Tämä on sopinut vuorojen ohjaajille ja ovella päivystäville henkilöille; jotkut ovat jopa kehuneet lapseni käytöstä.

Helmikuun loppupuolella eräänä lauantaina päivystäjä sanoi, että lapsia ei enää päästetä liikuntatiloihin. Vaikuttaisi siltä, että uusi sääntö saatettiin voimaan kesken lukukauden ilman selkeää syytä. Tämä sääntö näyttäisi vaikuttavan vain hyvin harvoihin ihmisiin, sillä tähän mennessä olen ollut ainoa lapsen kanssa liikuntatiloissa liikkunut.

Ottaako tämä sääntö huomioon tasavertaisuuden? Olen ulkomailta tullut yksinhuoltajaäiti jonka on tuotava lapsensa mukaan liikuntatiloihin, koska minulla ei ole muita, jotka hänestä voisivat huolehtia. Muut käyttäjät ovatkin enimmäkseen nuoria ja lapsettomia, tai heillä on mahdollisuus viedä lapsensa jonnekin hoitoon.

Miksi tehdä näin tiukka sääntö joka vaikuttaa vain harvoihin, pieneen vähemmistöön? Kun kysyin asiasta yliopistoliikunnan toimistosta, eivät he itse asiassa tienneet kuinka paljon tilojen käyttäjät todellisuudessa tuovat lapsia tiloihin.

Eikö olisi reilumpaa että ehdottoman säännön sijasta esimerkiksi lapsen kanssa liikkuva voisi kysyä tunnin ohjaajalta ja muilta liikkujilta, sopiiko heille että lapsi on omissa oloissaan nurkassa, mutta kuitenkin aina vanhempansa vastuulla?

Nelly Llerena