Mielipiteet
12.10.2011

Munaton TYS:n valtuuskunta

Tylkkäri 11/2011 uutisoi S-Osiksen remontista ja siitä mahdollisuudesta, että nykyisenkaltainen toiminta todennäköisesti loppuu tiloissa. Kuitenkin jäi mainitsematta, että TYS:n ylimpänä toimielimenä on valtuuskunta, joka voi edellyttää TYS:n hallitukselta S-Osiksen säilyttämistä tai muita ratkaisuja. Se olisi voinut myös edellyttää TVOn säilyttämistä, mikäli tarpeeksi poliittista halua tälle olisi valtuuskunnassa löytynyt.

Olen käynyt valtuuskunnan kokouksissa jo useita vuosia ja olen usein lähes ainoa kymmenistä kokousedustajista, joka koskaan esittää puheenvuoroja tai tekee muutosehdotuksia. TYYn edustajat harvoin mitään sanovat tai ovat korkeintaan esittäneet epämääräisiä toivomuksia.

Mikäli opiskelijat haluavat vaikuttaa TYS:ssä asioihin, täytyy heidän toimia TYS:n valtuuskunnassa ja hankkia siellä kannatusta vaatimuksilleen muilta edustajilta. Julkisuudessa voi nostaa tärkeitä asioita esille, mutta ne jäävät vain tyhjäksi jupinaksi ilman määrätietoista toimintaa päättävissä elimissä.

MISHA DELLINGER

(vas.)