Mielipiteet
22.10.2009

Opiskelijatoiminnasta

Minua haastateltiin lehteen 10/09, juttuun "Uusi uljas yliopistolaki" Opiskelijatoiminnan Turun toimintaryhmän edustajana. Jutusta oli jätetty pois kritiikkini TYYn edustajistoa ja hallitusta kohtaan.

Kun alkuvuodesta edarissa oli esillä samassa kokouksessa ViVan ponsi yliopistolain vastaiseen mielenosoitukseen osallistumisesta sekä Vihreiden ponsi luomumaidon näkyvyydestä Unican ravintoloissa, lopulta miekkarista keskusteltiin puoli minuuttia, siinä missä luomumaidosta melkein puoli tuntia. Toisin sanoen edari ei valvonut jäsenistön etuja. Lopulta myös ehdotus TYYn kustantamista miekkaribusseista kaatui TYYn hallituksessa. Kysymys oli siis paljon muusta kuin "TYYn pidättyvyydestä asiassa", kuten minun kerrottiin haastattelussa sanoneen.

Vihreiden toiminta yleensä ihmetyttää. Kun yliopistolain vastaisen toiminnan aika olisi ollut keväällä, he keskustelivat luomumaidosta. Nyt sitten syksyllä vihreävetoinen Kritiikki marssi laitosneuvostojen puolesta, kun yolaki on jo aikaa hyväksytty. Ja vielä käyttäen miltei täysin samaa kutsua mielenilmaukseensa kuin Opiskelijatoiminta keväällä.

Haluan korostaa, että mikäli edari ja hallitus olisivat todella tehneet työnsä, erillistä Opiskelijatoimintaa ei edes olisi tarvittu.

Eva-Liisa Raekallio

Opiskelijatoiminnan

Turun yhteyshenkilö