Kolumni
02.02.2009

Toimittajalta: Sukupolvenvaihdoksesta amputaatioon

On ounasteltu, että taantuman myötä työmarkkinoilla tapahtuisi viimeinkin sukupolvenvaihdos, kun suuret ikäluokat saatellaan yt-neuvotteluissa eläkkeelle. Tässä on kuitenkin totta vain toinen puoli. Vanhat kyllä lähtevät, mutta jos heidän paikkojaan ei täytetä, sukupolvenvaihdos jää amputaatioksi.

Taantuma iskee erityisen raskaasti nuoriin. Pahimmassa asemassa ovat vastavalmistuneet, joiden ajoitus työmaail­maan siirtymiselle ei voisi olla huonompi. Yhä useampi maisteri sujahtaa suoraan kortistoon. Se on aika tyly palkkio parinkymmentä vuotta kestäneestä kouluttautumisesta.
Vielä vaikeampi tilanne saattaa olla edessä niillä, joiden pitäisi nyt hakea ensimmäistä kertaa oman alan työkokemusta kesätöistä. Kesätyömarkkinoiden työkierto kun ei toimi tällä hetkellä normaalisti. Normaalisti osa edellisen kesän työläisistä on määräaikaistettu tai vakinaistettu joko aiempaan kesätyöpaikkaan tai muualle.
Määräaikaistamiset ja vakinaistamiset ovat kuitenkin ensimmäisiä asioita, joista laskusuhdanteen aikana on tingitty. Taantuman takia kesätöitä hakeekin nyt moni sellainen työntekijä, joka normaalioloissa tekisi töitä vakituisesti tai ainakin määräaikaisesti.
Kun kesätyöpaikkojen määrää on vielä vähennetty lähes joka lafkassa, jäänee kesätyöläisten vaihtuvuus monessa paikassa lähes olemattomaksi. Laskusuhdanteen vuoksi vähennetyt kesätyöpaikat ovat pois ennen kaikkea uusilta työnhakjoilta, kun jäljelle jääneet paikat täytetään aiemmilta kesiltä tutuilla kasvoilla.
Kortistossa ja hanttihommissa homehtuvat osaajat saavat tätä menoa seurakseen ikäryhmän, josta ei ehkä koskaan tule osaajia, koska he eivät ole päässeet kiinni työelämään edes kesäisin.

Jotain tarttis tehdä. Nykymenolla meillä on puolen vuosikymmenen päästä käsissämme taas tuhansia nuoria, jotka ovat vieraantuneet työmaailmasta ennen kuin ehtivät siihen edes tutustua.

Lari Vesander

Turun ylioppilaslehti 2/2009 (30.1.)