Mielipiteet
26.03.2009

Uskaltaisiko joku mahdollistaa

Turun Sanomat uutisoi 21.3., että opiskelijoiden mielenterveyspalveluiden jonot venyvät kuukausiin ja samalla YTHS:n rahoitus vähenee. Tarkemmin määrittelemättömästä syystä erityisesti mielenterveyspalveluiden kysyntä on kasvanut kasvamistaan.
Osansa asiaan on varmaan luodulla "putkiopiskeluajattelulla", jonka mukaan opiskelijoiden tulee aloittaa opintonsa heti kun se on mahdollista, suorittaa oppimäärä tehokkaasti ilman ylimääräisiä krumeluureja ja valmistua pätkittyjen työmarkkinoiden käyttöön mielellään alle tavoiteajan.
Pääministeri Matti "kaksitoistavuottayliopistossa" Vanhanen (kesk) on ottanut unilukkarin roolin opiskelijoiden patistelussa. Opintoihin käytetty aika on hänen näkökulmastaan haaskattua aikaa; verotuloja ei kerry, kun nuoret hilluvat kahviloissa.
Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk) lisää lusikkansa soppaan vaatien opiskelijoilta myös lisääntymistä opintojen ohessa (TS 27.7.2008). Perhe tulisi perustaa ennen työelämään siirtymistä. Hillumista lisääntyminen ei haittaa, työmarkkinoilla lasten saamisesta tulee ongelmia.
Loppuun poltetuista, visiottomista kirjanoppineista ei ole yhteiskunnalle ainakaan mitään hyötyä, sanovat valtiovarainministeriön pojat mitä tahansa.

Pasi Ajola
demariopiskelijat

Turun ylioppilaslehti 6/2009 (27.3.)